Ο Ολυμπιακός δικαίωσε τον Ιτούδη

Ο φαντασμαγορικός Ολυμπιακός πέρασε πάνω από τη Φενέρμπαχτσε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, δικαιώνοντας τον Δημήτρη Ιτούδη. 

Ο Ολυμπιακός δικαίωσε τον Ιτούδη

«Αντιμετωπίζουμε μία ομάδα επιπέδου Final Four, που έχει χημεία και παίζει πολύ καλό μπάσκετ», δήλωσε τη Δευτέρα (12/12) ο προπονητής της Φενέρμπαχτσε, Δημήτρης Ιτούδης ενόψει της αναμέτρησης στο ΣΕΦ με αντίπαλο τον Ολυμπιακό.

Λίγες ώρες αργότερα, ο κόουτς Μπαρτζώκας και οι παίκτες του, μπήκαν στο ΣΕΦ με το…μαχαίρι στα δόντια και δεν χρειάστηκαν πολλά λεπτά για να δικαιώσουν τον αντίπαλο προπονητή.

180 δευτερόλεπτα ήταν υπεραρκετά για την αρμάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, που πριν καλά-καλά καταλάβει η Φενέρ τι συμβαίνει, ήταν μπροστά με 12-0! Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση, αφού και κόντρα στη Βίρτους, η ομάδα του μεγάλου λιμανιού ξεκίνησε εντυπωσιακά (11-0). Όπως ακριβώς απέναντι στη Φενέρ που μπορεί να ήρθε στην Ελλάδα με απουσίες, ωστόσο ήρθε και υποψιασμένη.

Βέβαια αυτός ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα, όταν βρει ρυθμό, κανείς δεν μπορεί να τον σταματήσει. Και τον ρυθμό του στην επίθεση τον βρίσκει μέσα από την άμυνά του, όπως ακριβώς έπραξε στο πρώτο ημίχρονο.

Διάβασε σωστά τις επιθέσεις της Φενέρμπαχτσε, σταμάτησε Καλάθη, Γκούντουριτς και από εκεί και πέρα, με τον Σλούκα να ανοίγει εξαιρετικά το παιχνίδι, ο Ολυμπιακός έβγαλε πάνω στο παρκέ ένταση, ενέργεια και αυτοματισμούς, με την ομάδα του Ιτούδη να μην μπορεί να ακολουθήσει αυτόν τον ρυθμό. Παράλληλα, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν καθαρό μυαλό, ειδικά στο πρώτο μέρος όπου…δίδαξαν μπάσκετ και…χτύπησαν όλες τις αδυναμίες της τουρκικής ομάδας.

Ο Ολυμπιακός το βράδυ της Τρίτης (13/12) έκανε αυτό που έπρεπε. Δεν ασχολήθηκε ούτε με τις απουσίες της Φενέρ, ούτε με τα δικά του προβλήματα (όλοι μιλούν για τις απουσίες της Φενέρ αλλά δεν λένε και για την μετ’ εμποδίων προετοιμασία των «ερυθρόλευκων»).

Ο Μπαρτζώκας προετοίμασε την ομάδα του για «πόλεμο» και όλοι ήταν έτοιμοι να μπουν και να προσφέρουν. Να παλέψουν για κάθε μπάλα πάνω στο παρκέ κι αυτό είναι το πιο σημαντικό και σίγουρα πιστώνεται στον προπονητή και τους συνεργάτες του.

Το μεγάλο κέρδος δεν είναι μόνο η νίκη και η εμφάνιση αλλά και ευχέρεια που είχε ο κόουτς να μοιράσει τον χρόνο συμμετοχής. Ακολουθεί ένα πολύ δύσκολο ματς με τη Βιλερμπάν, εκτός έδρας.

Μια ομάδα που μπορεί να μην έχει την ποιότητα του Ολυμπιακού αλλά είναι αθλητική και την Πέμπτη (15/12) οι «ερυθρόλευκοι» θα πρέπει να εμφανιστούν το ίδιο σκληροί και πειθαρχημένοι, όπως έκαναν στο πρώτο ημίχρονο απέναντι στη Φενέρμπαχτσε.