Ολυμπιακός: Όποιος τον αμφισβήτησε, είναι ακόμη εδώ!

Ο Ολυμπιακός ...ξέσπασε κόντρα στη Βίρτους σε ένα διάστημα που ένιωσε να αμφισβητείται 

Ολυμπιακός: Όποιος τον αμφισβήτησε, είναι ακόμη εδώ!

Δεν ξέρετε πόσο ανάγκη είχαν από ένα τέτοιο παιχνίδι οι «ερυθρόλευκοι». Νιώθοντας μετά από καιρό να …αμφισβητούνται λίγο, οι παίκτες του Ολυμπιακού ήταν «καταιγιστικοί» απέναντι στη Βίρτους και πήραν μια μεγάλη νίκη με 117-71, κάνοντας και μια σειρά ρεκόρ! Οι Πειραιώτες έδωσαν μια μοναδική παράσταση μπροστά στο κοινό τους (μακάρι να ήταν περισσότερος κόσμος στο ΣΕΦ) και έδειξαν πως παραμένουν μια απ΄ τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Παράλληλα, με τη νίκη τους αυτή κρατήθηκαν κοντά στις πρώτες θέσεις της Ευρωλίγκας και μάλιστα ανέβηκαν τρίτοι με την ήττα της Μπαρτσελόνα απ΄ τη Βιλερμπάν. Το χουμε ξαναγράψει, η Ευρωλίγκα είναι …τρελή, όλοι μπορούν να χάσουν απ΄ όλους. Γι΄ αυτό και δεν πρέπει να γκρινιάζουμε όταν χάνει ο Ολυμπιακός.

Σε μια επιθετική πανδαισία (ρεκόρ οι 117 πόντοι στην ιστορία του κλαμπ στην Ευρωλίγκα) και οι 12 σκόραραν. Κι αν για τους γνωστούς (Βεζένκοφ, Ουόκαπ, Φαλ, Σλούκας) δεν χρειάζεται να πούμε πολλά, τα χαμόγελα ήρθαν από την παρουσία των Κάνααν, Πίτερς και Μπλακ. Οι τρεις τους -κυρίως στο α’ ημίχρονο- ήταν πολύ καλοί και έδειξαν ότι μπορεί να τους υπολογίζει ο Μπαρτζώκας. «Παρών» φώναξε και ο Μακ Κίσικ, τον οποίο χρειάζεται ο Ολυμπιακός. Η ενέργειά του είναι τόσο απαραίτητη.

Πλέον, οι «ερυθρόλευκοι» αφού έβγαλαν με τον καλύτερο τρόπο μια εβδομάδα κρίσιμη (είχε προηγηθεί η νίκη στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό), έχουν μπροστά τους τώρα το παιχνίδι πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία και ακολούθως …διαβολοβδομάδα στην Ευρωλίγκα με Φενέρμπαχτσε μέσα και Βιλερμπάν έξω.

Οι μηχανές πρέπει να παραμείνουν στο φουλ μέχρι και το ευρωπαϊκό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (30/12), ώστε να αποχαιρετήσει με τον ιδανικότερο τρόπο το 2022 ο Ολυμπιακός! Μιας χρονιάς που σήμανε την ολική επαναφορά των «ερυθρολεύκων» εντός κι εκτός συνόρων, με την ευχή το 2023 να είναι ακόμη ομορφότερο!