Ολυμπιακός - Βίρτους Μπολόνια: Η σειρά των playoffs που έγραψε ιστορία

Ολυμπιακός - Βίρτους συναντιούνται ξανά - Στα playoffs του 1994 όμως έδωσαν ιστορικές μάχες. 

Ολυμπιακός - Βίρτους Μπολόνια: Η σειρά των playoffs που έγραψε ιστορία

Η Βίρτους Μπολόνια επέστρεψε φέτος στην EuroLeague ύστερα από πάρα πολλά χρόνια. Πρόκειται για μία από τις πιο ιστορικές ομάδες της διοργάνωσης, με επιτυχίες, διακρίσεις, ενώ τη φανέλα της έχουν φορέσει σπουδαίοι μπασκετμπολίστες. Μαζί με τον Ολυμπιακό έγραψαν ιστορία τη δεκαετία του '90. Οι Πειραιώτες μάλιστα κατέκτησαν το πρωτάθλημα Ευρώπης το 1997 και την επόμενη χρονιά (1998) ανέβηκαν οι Ιταλοί στον θρόνο.

Έχει μείνει στην ιστορία, πάντως, η μεγάλη τους μονομαχία στα playoffs του 1994. Ο νικητής έπαιρνε την πρόκριση για το Final-Four στο Τελ Αβίβ. Οι Πειραιώτες αξιοποίησαν το πλεονέκτημα έδρας που είχαν, επικράτησαν στη σειρά με 2-1 νίκες και έφτασαν στο τέλος έως και τον τελικό της διοργάνωσης, χάνοντας το τρόπαιο από τη Μπανταλόνα.

Για την ιστορία, η Βίρτους (λεγόταν Μπάκλερ τότε) επικράτησε στο πρώτο ματς με 77-74 στην Ιταλία, ενώ στο δεύτερο παιχνίδι ο Ολυμπιακός έκανε το 1-1 στο ΣΕΦ επικρατώντας με 89-69. Στο τρίτο ματς στον Πειραιά έγινε τεράστια μάχη. Το ματς είχε εξέλιξη θρίλερ, αλλά οι ερυθρόλευκοι πήραν τη νίκη-πρόκριση με σκορ 65-62. Ο Ζάρκο Πάσπαλ έκανε θραύση με 24 πόντους, 5 ριμπάουντ και 3 κλεψίματα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μπακατσιάς 6, Τάρπλεϊ 15, Πάσπαλι 24, Φασούλας 10, Σιγάλας 4, Τόμιτς 6, Καμπούρης, Νάκιτς.

ΜΠΑΚΛΕΡ: Μπρουναμόντι 13, Ντανίλοβιτς 18, Κολντεμπέλα 5, Μορέτι 11, Μοραντότι 5, Καρέρα 10, Μπρίγκο.