Ερυθρός Αστέρας - EuroLeague: Με τους οπαδούς του στη «Stark Arena» κόντρα στην Παρτιζάν

Οπαδοί του Ερυθρού Αστέρα θα βρίσκονται στη «Stark Arena» για την αναμέτρηση κόντρα στην Παρτιζάν για τη EuroLeague.

Ερυθρός Αστέρας - EuroLeague: Με τους οπαδούς του στη «Stark Arena» κόντρα στην Παρτιζάν

Ερυθρός Αστέρας και Παρτιζάν διασταυρώνουν τα ξίφη τους για πρώτη φορά φέτος στη EuroLeague απόψε (8/12, 9:30μμ), για την 12η αγωνιστική της διοργάνωσης.

H Παρτιζάν, που για τις υποχρεώσεις της στη EuroLeague χρησιμοποιεί τη «Stark Arena» του Βελιγραδίου, θα είναι γηπεδούχος, δε θα είναι όμως μόνο οι οπαδοί της στις εξέδρες του σταδίου.

Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση της Παρτιζάν θα δοθούν τελικά εισιτήρια και στους οπαδούς του Ερυθρού Αστέρα παρά τα επεισόδια που είχαν δημιουργήσει στην τελευταία αναμέτρηση των δύο ομάδων για την Αδριατική Λίγκα.

Ο λόγος; Το γεγονός ότι παρά το sold-out που ανακοίνωσε η Παρτιζάν, 3.000 εισιτήρια είχαν διατεθεί χωρίς περιορισμούς, πολλά εκ των οποίων όπως αποδείχτηκε έφτασαν στα χέρια των οπαδών του Ερυθρού Αστέρα. Μάλιστα οι «ερυθρόλευκοι» οπαδοί είχαν απαιτήσει να τους δοθεί ξεχωριστή θύρα στο γήπεδο, διαφορετικά όπως είχαν τονίσει «θα βρουν μόνοι τους το... δρόμο».

Υπό αυτό το πρίσμα, και προς αποφυγή περαιτέρω επεισοδίων, ο Ερυθρός Αστέρας θα έχει επίσημα την στήριξη των οπαδών του, με την αστυνομία όμως Βελιγράδι να είναι υπ' ατμόν.

Σε αυτό το πλαίσιο η Παρτιζάν εξέδωσε ανακοίνωση προειδοποιώντας για προβοκάτσιες από την πλευρά των οπαδών του Ερυθρού Αστέρα:

«Έπειτα από μια σειρά συναντήσεων και διαβουλεύσεων με μέλη των υπηρεσιών ασφαλείας, η Παρτίζαν αποφάσισε να παραχωρήσει ένα μικρό μέρος της κερκίδας στο επίπεδο 400 της Stark Arena για τους οπαδούς της φιλοξενούμενης ομάδας που προμηθεύτηκαν εισιτήρια για τον αποψινό αγώνα. Μικρός αριθμός οπαδών του αντίπαλου συλλόγου θα εισέλθει στο γήπεδο και για την ασφαλέστερη διεξαγωγή της αναμέτρησης, ένα μικρό μέρος της κερκίδας θα τους παραχωρηθεί. Θα υπάρχει επίσης ζώνη ασφαλείας που θα χωρίζει τους οπαδούς.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας κάνουν λόγο για πιθανές προκλήσεις, με σκοπό να προκληθούν ζημιές στην Παρτίζαν. Οι προβοκάτορες θα θελήσουν ενδεχομένως να ρίξουν αντικείμενα στο γήπεδο για να προκαλέσων ταραχές και επεισόδια με σκοπό να μειώσουν την Παρτίζαν στα μάτια της EuroLeague. Οι κάμερες ασφαλείας θα καταγράφουν κάθε περιστατικό».

Ο Ερυθρός Αστέρας με τη σειρά εξέδωσε την εξής ανακοίνωση κάνοντας έκκληση να μη συμβούν επεισόδια:

«Οι οπαδοί μας, ανεξάρτητα από τη θέση που αναγράφεται στο εισιτήριό τους, θα καθίσουν στο τμήμα 400 της Stark Arena, στην οποία θα εισέλθουν από την Ανατολική Θύρα. Σας ικετεύουμε να συμπεριφερθείτε δίκαια και σε αθλητικά πλαίσια, να μην πετάξετε αντικείμενα στο παρκέ και να μην απαντήσετε στις προκλήσεις των οπαδών της Παρτίζαν».