Μπερτομέου: «Είχα χίλιους λόγους να πάω στα δικαστήρια τον Γιαννακόπουλο»

Ο Τζόρντι Μπερτομέου μίλησε για τη σχέση με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και όχι μόνο. 

Μπερτομέου: «Είχα χίλιους λόγους να πάω στα δικαστήρια τον Γιαννακόπουλο»

Ο Τζόρντι Μπερτομέου μίλησε για EuroLeague, FIBA, τα εθνικά πρωταθλήματα και τις κόντρες. Φυσικά ρωτήθηκε και απάντησε για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μπερτομέου στο «esRadio»:

Για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο: «Η σχέση που είχαμε πάντα ήταν πολύ εγκάρδια. Αυτό ήταν κυρίως με τον πατέρα του. Αυτό που κάνει, με τα ξεσπάσματά του είναι κάτι που… απαιτεί η κατάσταση λόγω της πίεσης των οπαδών στην Ελλάδα. Είχα περισσότερους από χίλιους λόγους να πάω στα δικαστήρια εναντίον του Γιαννακόπουλου, αλλά δεν το έκανα ποτέ. Σε προσωπικό επίπεδο, πάντα καταλάβαινα αυτό που έκανε όταν έχανε ένα παιχνίδι και έπρεπε να πει ότι ο Τζόρντι επηρεάζει τους διαιτητές».

Για τη σχέση της Euroleague με τα Εθνικά πρωταθλήματα: «Το καλό της Euroleague πρέπει να συνδέεται με το καλό των διοργανώσεων κάθε χώρας. Η ανάπτυξη της μιας πλευράς δεν προχώρησε ποτέ εις βάρος της άλλης. Δείτε για παράδειγμα την Ισπανία. Η ACB βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο ταυτόχρονα με την EuroLeague. Στα 22 χρόνια που προηγήθηκαν δεν υπήρξε ποτέ σκέψη η Euroleague να παίζεται Σαββατοκύριακα (σ.σ. εις βάρος των εθνικών πρωταθλημάτων)! Είναι μια φήμη που υπήρχε στο τραπέζι για χρόνια. Δεν μπορώ να διαψεύδω ό,τι πληροφορία ή φήμη κυκλοφορεί γιατί θα είχα τρελαθεί»!

Για την κόντρα με τη FIBA: «Η συνηθισμένη στάση των Ομοσπονδιών είναι απειλές και κυρώσεις. Τα ‘"παράθυρα’" είναι μια ανοησία και έλλειψη σεβασμού προς τους φιλάθλους. Κατά τη διάρκεια της θητείας μου, η Euroleague πρότεινε ως και τέσσερα διαφορετικά καλεντάρια που θα επέτρεπαν στις ομάδες να έχουν πάντα όλους τους παίκτες του. Δυστυχώς δεν είχα καμία απάντηση από τη FIBA».