Ολυμπιακός: Δοκιμάζεται στην έδρα της Αναντολού Εφές

Στις 19:30 ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει στην Κωνσταντινούπολη την Αναντολού Εφές για την 11η αγωνιστική της EuroLeague.

Ολυμπιακός: Δοκιμάζεται στην έδρα της Αναντολού Εφές

O Oλυμπιακός είναι έτοιμος απόψε να δώσει ένα μεγάλο παιχνίδι κόντρα στην Αναντολού Εφές στην Κωνσταντινούπολη. Σημαντικό ματς καθώς πρόκειται να αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια Ευρώπης τα τελευταία δύο χρόνια. Οι κερκίδες θα είναι γεμάτες καθώς τα εισιτήρια έχουν εξαντληθεί.

Ένα ματς-πρόκληση για τους Πειραιώτες όχι μόνο γιατί θα τεστάρουν τις δυνατότητές τους κόντρα σε έναν ισχυρό αντίπαλο αλλά και επειδή θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν τη ρεβάνς.

Αυτή για την ήττα στον ημιτελικό του Βελιγραδίου, όταν και το συγκρότημα του Εργκίν Αταμάν πήρε την πρόκριση στην εκπνοή με το μεγάλο τρίποντο του Βασίλιε Μίτσιτς. Υπάρχει ακόμη στο μυαλό των «ερυθρολεύκων», όσο και αν ο Γιώργος Μπαρτζώκας στις δηλώσεις του θέλησε να κρατήσει χαμηλούς τόνους, σχολιάζοντας πως από τη Σερβία έχει μόνο ευχάριστες αναμνήσεις.

Ο Ολυμπιακός υπερτερεί σε αρκετές στατιστικές κατηγορίες απέναντι στην Αναντολού Εφές. Είναι 1ος στο σύστημα αξιολόγησης, ενώ οι Τούρκοι βρίσκονται στην 4η θέση. Υπερτερούν σε πόντους (83.6-85.3), σε επιθετικά ριμπάουντ (7.8-8.8), αλλά χάνουν όμως στα συνολικά ριμπάουντ (33.4-32.8).

Οι Πειραιώτες έχουν το πάνω χέρι ξεκάθαρο στο κομμάτι της δημιουργίας. Η αντίθεση είναι τεράστια. Οι «ερυθρόλευκοι» είναι στη 2η θέση με 21.5 τελικές πάσες ανά παιχνίδι, ενώ οι Τούρκοι στη 16η με 14.6.

Ένα δείγμα πως ο Ολυμπιακός ποντάρει περισσότερο στο ομαδικό μπάσκετ, στις συνεργασίες και στην καλή κυκλοφορία της μπάλας, σε αντίθεση με την Εφές, η οποία έχει επενδύσει περισσότερο στο ατομικό ταλέντο των παικτών της.