EuroLeague: Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός στο πλευρό των Special Olympics Hellas

Δύο παίκτες από την ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού  και πιο συγκεκριμένα οι Ντέρικ Ουίλιαμς και Πάρις Λι δίδαξαν τα μυστικά του μπάσκετ και τις αξίες του αθλητισμού στην ομάδα των Special Olympics Hellas.  

EuroLeague: Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός στο πλευρό των Special Olympics Hellas

Στη δεύτερη κατά σειρά προπόνηση από τους One Team Ambassadors του Παναθηναϊκού, στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «One Team» της Euroleague.

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός μετέχει για 9η διαδοχική χρονιά στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Στη σχετική ανακοίνωση των «πρασίνων» αναφέρεται:

«Τη διαχρονική της υποστήριξη στα άτομα με νοητική αναπηρία επιβεβαιώνει η ΚΑΕ Παναθηναϊκός με τη συνέχιση της συνεργασίας της με την ομάδα των Special Olympics Hellas στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «One Team» της Euroleague, στο οποίο συμμετέχει για 9η συνεχόμενη χρονιά.

Οι One Team Ambassadors του Παναθηναϊκού, Ντέρικ Ουίλιαμς και Πάρις Λι με την ενεργό συμμετοχή όλων των αθλητών των πράσινων, έχουν αναλάβει να μεταλαμπαδεύσουν τα μυστικά του μπάσκετ και τις αξίες του αθλητισμού στην ομάδα των Special Olympics Hellas.

Στη δεύτερη από τις προπονήσεις που διεξάγονται στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ κάθε εβδομάδα συμμετείχαν οι Ντέρικ Ουίλιαμς και Πάρις Λι, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να παίξουν με τους αθλητές της ομάδας Καλαθοσφαίρισης των Special Olympics Hellas, να συνομιλήσουν και να φωτογραφηθούν μαζί τους.

Οι νεαροί αθλητές χάρηκαν ιδιαίτερα βλέποντας τα ινδάλματά τους να συμμετέχουν στην προπόνησή τους και απόλαυσαν την κάθε στιγμή. Οι πράσινοι καλαθοσφαιριστές τους μίλησαν για τη σημασία του αθλητισμού και της ομαδικότητας καθώς και για τους προσωπικούς και επαγγελματικούς τους στόχους.

Κοινός στόχος της σύμπραξης των δύο Φορέων είναι να αποδείξουν έμπρακτα, για ακόμα μία φορά, ότι ο αθλητισμός είναι ένα μοναδικό μέσο διαμόρφωσης προτύπων, χαρακτήρων, αξιών και ισχυρών ερεισμάτων κοινωνικής αποδοχής των συνανθρώπων μας με νοητική αναπηρία, οι οποίοι, μέσω των Special Olympics Hellas, απολαμβάνουν ξεχωριστές στιγμές υπερηφάνειας, όχι μόνο με διακρίσεις, αλλά και με τη θέληση και με τον δυναμισμό που υπερβαίνουν τα κοινωνικά στερεότυπα.

Είναι βέβαιο πως αυτή η σπουδαία συνέργεια της ΚΑΕ Παναθηναϊκός και των Special Olympics Hellas, μέσω του προγράμματος «One Team» θα ανταποκριθεί απόλυτα σε αυτό τον στόχο και θα διδάξει πολλά στην κοινωνία για τη συνύπαρξη και την αποδοχή της διαφορετικότητας.

Λίγα λόγια για τα Special Olympics Hellas:

Τα Special Olympics Hellas ανήκουν στο Παγκόσμιο Κίνημα των Special Olympics, το οποίο εδώ και πάνω από μισό αιώνα εκτείνεται σε 192 χώρες ανά την Υφήλιο, έχοντας κεντρικό του στόχο την ένταξη των ατόμων με νοητική αναπηρία μέσω του αθλητισμού. Από την πλευρά μας συνεχίζουμε απρόσκοπτα τον αγώνα που έχουμε ξεκινήσει εδώ και 33 χρόνια για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ατόμων με νοητική αναπηρία στον αθλητισμό, υλοποιώντας πολυάριθμα καινοτόμα αθλητικά, εκπαιδευτικά και πολιτιστικά προγράμματα, τα οποία αγκαλιάζουν τους αθλητές των Special Olympics και τις οικογένειες τους και αποδεικνύοντας ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο όταν υπάρχει η θέληση και η δύναμη της ψυχής».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ