Αταμάν: «Μας λείπει ο Λάρκιν, όταν γυρίσει θα πρέπει να μας φοβούνται!»

Ο Εργκίν Αταμάν, τεχνικός της προσεχούς αντιπάλου του Ολυμπιακού στη Euroleague, Εφές, μίλησε για όλους και για όλα σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο DAZN και την εκπομπή «The Coaching Experience».

Αταμάν: «Μας λείπει ο Λάρκιν, όταν γυρίσει θα πρέπει να μας φοβούνται!»

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του Εργκίν Αταμάν...

Για τη φιλοσοφία του στο μπάσκετ: «Όλοι ξέρουν ότι είμαι ωραίος τύπος εκτός γηπέδων και ότι δεν έχω εγωισμό. Ο εγωισμός πρέπει να μένει στο γήπεδο, επειδή ακριβώς δουλεύουμε με παίκτες-σταρ που έχουν μεγάλο "εγώ". Όταν, λοιπόν οι παίκτες σου αντιλαμβάνονται ότι είσαι δυνατός πνευματικά, σε πιστεύουν περισσότεροι. Είναι πολύ σημαντικό. Δεν έχουν να κάνουν όλα με το μπάσκετ. Δεν μένουν όλα στο παρκέ. Έχουν να κάνουν κυρίως με το μυαλό. Πρέπει να το δείξεις ότι είσαι δυνατός πνευματικά».

Για το κακό ξεκίνημα της Εφές στη Euroleague: «Δεν αρχίσαμε καλά, θέλουμε να προκριθούμε στα playoffs. Μας λείπει ο Λάρκιν. Και γι' αυτό ακριβώς δεν θέλω να μιλάω για συνεχόμενες νίκες. Όταν έχουμε όλους τους παίκτες, θα πρέπει να μας φοβούνται! Οι επιτυχίες μας τα προηγούμενα χρόνια ήλθαν με τον Λάρκιν και τον Μίτσιτς υγιείς».

Για το ενδεχόμενο να κοουτσάρει στο ΝΒΑ: «Ήταν επιθυμία μου την προηγούμενη διετία. Νομίζω ότι έχω πετύχει τα πάντα στην Τουρκία και την Ευρώπη. Είμαι ο πρώτος Τούρκος προπονητής στα επαγγελματικά σπορ που έχω πετύχει αυτά τα πράγματα στην Ευρώπη. Κέρδισα το FIBA Cup, το Σαπόρτα, το EuroCup, δυο φορές την EuroLeague. Έχω την αυτοπεποίθηση να κοουτσάρω μια ομάδα στο ΝΒΑ.

Μου λένε: "Έλα να περάσεις μερικά χρόνια σαν βοηθός στο ΝΒΑ και μετά θα δούμε". Δεν είναι ρεαλιστικό για έναν προπονητή που έχει κερδίσει back-to-back τίτλους στην EuroLeague να γίνει βοηθός στο ΝΒΑ και να περιμένει! Αν ήμουν 40, μπορεί να το έκανα. Πλέον είμαι 56. Για μένα, δεν είναι ρεαλιστικό να μιλάω για το ΝΒΑ. Όμως είμαι πάντα ανοιχτός».