Ολυμπιακός: Το «καμπανάκι» σε Πίτερς και Κάνααν και ο ΜακΚίσικ

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έστειλε «μήνυμα» στους Αιζάια Κάνααν και Άλεκ Πίτερς με τα μόλις 6 λεπτά συμμετοχής κόντρα στην Άλμπα, αλλά και τα νεύρα του Σακίλ ΜακΚίσικ που έχουν εξήγηση. 

Ολυμπιακός: Το «καμπανάκι» σε Πίτερς και Κάνααν και ο ΜακΚίσικ

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας χρησιμοποίησε τους Πίτερς και Κάνααν στο παρκέ μόλις 6 λεπτά κόντρα στην Άλμπα. Δεν ήταν τυχαίο. Ο Έλληνας τεχνικός στέλνει μήνυμα με τον τρόπο του στους παίκτες πως όσο δεν αποδίδουν αυτά που πρέπει και χρειάζεται η ομάδα τόσο θα κάθονται στον πάγκο. Ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ είναι εξαιρετικός σουτέρ, δίνει λύσεις στην επίθεση και αρκετές φορές λειτουργεί εξαιρετικά στο «3» δίπλα στον Σάσα Βεζένκοφ. Το πρόβλημα όμως είναι πως αρκετές φορές είναι «ελαφρύς» στην άμυνα, γίνεται συχνά στόχος από τον αντίπαλο και εξελίσσεται σε αχίλλειο πτέρνα στα μετόπισθεν για την ομάδα του. Δεν βγάζει και ενέργεια στα ριμπάουντ, με αποτέλεσμα ο εκάστοτε αντίπαλος να μαζεύει άνετα επιθετικά. Χρειάζεται να σκληρύνει περισσότερο στην άμυνα.

Ο βραχύσωμος γκαρντ δεν έχει διάρκεια στο παιχνίδι. Βάζει ένα δύο καλάθια και μετά χάνεται. Είναι φανερό πως δεν έχει ακόμη προσαρμοστεί. Δεν δίνει επιθετική ώθηση στην ομάδα του και δεν έχει καταφέρει να βρει ρυθμό στην επίθεση. Δεν γίνεται σε κάθε ματς να βγάζει... μάτια, αλλά μέχρι στιγμής στην Ευρωλίγκα άπαντες αναμένουν από εκείνον το αγωνιστικό του ξέσπασμα. Και δεν θα πρέπει να ξεχνάμε το εξής. Ο Πίτερς αποκτήθηκε σαν εναλλακτική λύση, σαν την αλλαγή του Βεζένκοφ και παρουσιάζεται ικανοποιητικός στον ρόλο του. Ο Κάνααν, όμως, αποκτήθηκε ως το θεωρητικά βασικό «2άρι» της ομάδας, ως ο αντικαταστάτης του Τάιλερ Ντόρσεϊ. Η διαφορά που τους χωρίζει σε θέμα προσφοράς μέχρι στιγμής είναι τεράστια.

Καμία αντίρρηση πως οι χαμηλές πτήσεις του έχουν δώσει χώρο στους Ουόκαπ και Λαρεντζάκη ώστε να αναδείξουν το ταλέντο τους στην επίθεση, αλλά η ομάδα του Πειραιά δεν έχει την πολυτέλεια να έχει για ρολίστα έναν ξένο παίκτη που τον απέκτησε για πρωταγωνιστή. Η ομάδα πάντως τον στηρίζει και όπως σχολίασε πρόσφατα ο Γιώργος Μποζίκας: «Είναι δύσκολο για οποιονδήποτε να προσαρμοστεί γρήγορα στο σύστημά μας. Οι παίκτες δεν είναι ρομπότ, χρειάζεται χρόνος».

Τα νεύρα του Μακ Κίσικ

Μέσα στην εβδομάδα ήταν εμφανές πως ο Σακίλ Μακ Κίσικ δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση, κυρίως στο κομμάτι της ψυχολογίας. Μας έκανε άσχημη εντύπωση στο Τελ Αβίβ η εικόνα του παίκτη στον πάγκο. Ήταν απομακρυσμένος από τους υπόλοιπους συμπαίκτες του, δείχνοντας ενοχλημένος από τον μικρό χρόνο συμμετοχής του. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν έπαιξε καθόλου, κάτι που έχει συμβεί και σε προηγούμενα ματς.
Στο παιχνίδι κόντρα στην Άλμπα στο ΣΕΦ ο Γιώργος Μπαρτζώκας αναβάθμισε τον ρόλο του. Όχι μόνο τον ξεκίνησε στη βασική πεντάδα (παίζοντας στο «2» αντί του Κάνααν) αλλά είχε τη διάθεση να του προσφέρει και μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής.

Ο Αμερικανός γκαρντ/φόργουορντ, όμως, αν και είχε διάθεση, ενέργεια και την επιθυμία να προσφέρει, έβγαζε και νεύρα εντός παρκέ. Στο δεύτερο ημίχρονο έκλεψε την μπάλα, έβγαλε ωραία άμυνα και τέλειωσε με δύσκολο τρόπο τη φάση στον αιφνιδιασμό. Ακολούθως γκρίνιαξε με έντονο τρόπο προς τον διαιτητή, ζητώντας φάουλ, ενώ οι φωνές του συνεχίστηκαν και στην επόμενη κατοχή. Οι διαιτητές δεν του χαρίστηκαν, τον τιμώρησαν με τεχνική ποινή και πέρασε στον πάγκο. Ήταν ένα σημείο όπου η Άλμπα πήγαινε να το εκμεταλλευτεί, κοντεύοντας να αλλάξει τον ρυθμό του παιχνιδιού. Χρειάζεται προσοχή. Ο Αμερικανός έχει καλό χαρακτήρα, αλλά το τελευταίο διάστημα βγάζει μία δυσαρέσκεια στο παιχνίδι του. Δεν είναι και εύκολο να παίζουν όλοι.