Ντέρικ Ουίλιαμς: «Με πάθος και συγκέντρωση για τη Βιλερμπάν» (pics)

Δηλώσεις ενόψει της αναμέτρησης  κόντρα στη Βιλερμπάν παραχώρησε για λογαριασμό του Παναθηναϊκού ο Ντέρικ Ουίλιαμς.

Ντέρικ Ουίλιαμς: «Με πάθος και συγκέντρωση για τη Βιλερμπάν» (pics)

Εύστοχος ήταν για ένα ακόμα ευρωπαϊκό βράδυ του Παναθηναϊκού ο Ντέρικ Ουίλιαμς.

Ο Αμερικανός φόργουορντ ήταν ο κορυφαίος στη δύσκολη νίκη επί της Βίρτους Μπολόνια στο ΟΑΚΑ, τελειώνοντας το ματς με 26 πόντους και 8 ριμπάουντ, συγκεντρώνοντας 30 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, PIR>

Σε δηλώσεις του από τη media day των «πρασίνων» ενόψει της αναμέτρησης κόντρα στη Βιλερμπάν για τη 10η αγωνιστική της EuroLeague (25/11, 9:00μμ) μίλησε για το τι πρέπει να κρατήσει ο Παναθηναϊκός από τη φετινή έως τώρα πορεία του, τονίζοντας την ανάγκη να προστατευτεί η έδρα τους.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το πως πρέπει να παίξει με Βιλερμπάν: «Νομίζω ότι πρέπει να παίζουμε με πάθος, με ενέργεια και περισσότερη συγκέντρωση. Νομίζω ότι ήταν μία καλή εμφάνιση για εμάς, παίξαμε με καρδιά και αυτό χρειαζόμαστε να κάνουμε για να κερδίζουμε τέτοια ματς».

Για το τι μπορεί να βελτιώσει ο Παναθηναϊκός σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα: «Ο καλύτερος τρόπος είναι να κάνουμε μαζεμένες νίκες, στη σειρά. Θα είναι καλό για την ενέργεια μας, για τη χημεία μας. Είμαστε έτοιμοι να παίξουμε. Αυτό είναι το βασικό. Όταν παίρνεις συνεχόμενες νίκες, αποκτάς ενέργεια, οπότε αυτό είναι το διακύβευμα αυτή την εβδομάδα, με δύο εντός έδρας αγώνες στη EuroLeague. Θέλεις να προστατεύσεις την έδρα σου. Στην αρχή παίξαμε με δυνατές ομάδες στην έδρα μας και δεν βρεθήκαμε στην επιθυμητή πλευρά. Κάποιες φορές μαθαίνεις από τις ήττες, αυτό κάνουν οι καλές ομάδες. Να μάθουμε από τις ήττες από τη Ρεάλ και τη Μονακό. Με την Μπασκόνια παίξαμε καλύτερα, με την Μπολόνια παίξαμε καλύτερα. Αυτό κάνουν οι καλές ομάδες, μαθαίνουν από τα λάθη τους».

Για τον Παναθηναϊκό και τον κόσμο του: «Είναι ένα ιστορικό κλαμπ. Είναι μοναδικό. Η ιστορία μιλάει από μόνη της. Είχε μερικές κακές σεζόν στη σειρά. Προτού έρθω εδώ, είχα πει ήθελα να τη βοηθήσω να επιστρέψει εκεί που ήταν. Θα γίνει με μικρά βήματα στην αρχή, αλλά με την ενέργεια και τον κόσμο να βοηθάει την ομάδα. Υπάρχει αρκετή αδρεναλίνη. Αν είμαστε υγιείς, αν παίζουμε με ενέργεια και με προσπάθεια, οι φίλαθλοι έχουν το δικό τους μερίδιο. Αυτό ήθελα να κάνω απ' όταν έβλεπα ματς ως παιδί. Τους Λέικερς με τον Κόμπι και τον Σακ να τρέχουν στο γήπεδο. Αυτό ήθελα να κάνω, όταν θα γινόμουν επαγγελματίας. Ο κόσμος το λατρεύει, εγώ το λατρεύω. Αν συμμετέχουν όλοι κάνει το ματς καλύτερο».

Για την επόμενη επίσκεψή του σε κάποιο σημείο της Αθήνας: «Θέλω να πάμε στα Νότια, στο Ναό του Ποσειδώνα. Ίσως το Σάββατο. Θέλουμε να μείνουμε συγκεντρωμένοι με δύο ματς στη EuroLeague. Όλοι το σέβονται, αλλά η οικογένειά μου περνάει καλά, είναι η πρώτη φορά που ήρθαν στην Ελλάδα, θέλουν να δουν τη ζωντανή ιστορία και να δουν απίθανα ματς και απίθανους ανθρώπους. Λατρεύουν και το φαγητό».