Το «έπρεπε» της Μακάμπι και ο Ολυμπιακός που τράβηξε χειρόφρενο

Ο εξαιρετικός για τρία δεκάλεπτα Ολυμπιακός υπέστη την πρώτη του φετινή εκτός έδρας ήττα από τη Μακάμπι που πολύ απλά δεν είχε περιθώριο να χάσει.

Το «έπρεπε» της Μακάμπι και ο Ολυμπιακός που τράβηξε χειρόφρενο

Από το +11 του Ολυμπιακού στο 28' μέχρι την ολική κατάρρευση και την ήττα μεσολάβησε ένα δεκάλεπτο, όπου οι Πειραιώτες δεν έκαναν τίποτα σωστά σε καμία από τις δύο πλευρές του παρκέ.

Την ίδια στιγμή, η Μακάμπι, ακόμα και όταν οι «ερυθρόλευκοι» έδειχναν να ελέγχουν το παιχνίδι, δεν μπορούσαν να παραδώσουν τα όπλα.

Μία πέμπτη συνεχόμενη ήττα για την ομάδα του Κάτας θα ήταν καταστροφική. Ο τρόπος με τον οποίο έπαιξε η «ομάδα του λαού» μπορεί να μην απειλούσε τον... φορτσάτο Ολυμπιακό, όμως για τον Ολυμπιακό που ξαφνικά και χωρίς προειδοποίηση κατέβασε... χειρόφρενο δεν υπήρχε σωτηρία.

Τα πολλά λάθη στην τελευταία περίοδο, τα πολλά χαμένα ριμπάουντ, το μικρό ροτέισον του Μπαρτζώκα σίγουρα κόστισαν την ομάδα του Πειραιά, η οποία σίγουρα έβαλε εξ αρχής μπελάδες στον εαυτό της, αδυνατώντας να κλειδώσει το παιχνίδι, όταν μπορούσε.

Όπως και να έχει, ο Ολυμπιακός στρέφει την προσοχή του στο παιχνίδι της Πέμπτης (24/11) με την Άλμπα στο ΣΕΦ. Οι Γερμανοί θα έρθουν αποφασισμένοι να νικήσουν στο Φάληρο, μετά το απρόσμενο χαστούκι από τον Ερυθρό Αστέρα και ο Ολυμπιακός οφείλει να είναι διπλά κα τριπλά προσεκτικός.

Με απλά λόγια, το «έπρεπε» που είχε η Μακάμπι με τον Ολυμπιακό, ο Ολυμπιακός θα το έχει με την Άλμπα.

Υ.Γ.: Ο Ολυμπιακός σαφώς δεν χάθηκε από την ήττα στο Τελ Αβίβ, μία έδρα παραδοσιακά δυνατή. Η μοναδική του τζάμπα ήττα τη φετινή σεζόν ήταν αυτή κόντρα στη Βαλένθια.

Υ.Γ.2: Κρίμα για την σπουδαία εμφάνιση του Γιαννούλη Λαρεντζάκη, ο οποίος έκανε ρεκόρ καριέρας σε μία βραδιά που δυστυχώς δεν μπορούσε να το χαρεί όσο θα ήθελε.