O τρομερός Βεζένκοφ τον οδηγεί στο πλεονέκτημα έδρας

Ο Σάσα Βεζένκοφ βρίσκεται σε καταπληκτική κατάσταση και με τέτοια υψηλή απόδοση, ο Ολυμπιακός θα ελέγχει την κατάσταση για το πλεονέκτημα έδρας.

O τρομερός Βεζένκοφ τον οδηγεί στο πλεονέκτημα έδρας

Ο Ολυμπιακός πέρσι ήταν ασταμάτητος μέσα στο ΣΕΦ, φέτος είναι αχτύπητος μακριά από το γήπεδό του. Δεν είναι μικρό πράγμα να έχεις ξεκινήσει τη σεζόν με 4 σερί «διπλά», έχοντας περάσει από Μαδρίτη, Βαρκελώνη, Βιτόρια και Μόναχο. Τέσσερα γήπεδα με «καυτό» κοινό, δύσκολες έδρες, οι οποίες βάζουν πίεση στον αντίπαλο. Και αυτό είναι ένα ξεκάθαρο δείγμα πως η φετινή ομάδα μπορεί να κερδίσει τον οποιονδήποτε αντίπαλο, σε κάθε έδρα, αρκεί να παίξει καλό μπάσκετ σύμφωνα πάντα με τις δυνατότητές της.

Οι Πειραιώτες μπήκαν στο ματς εξαιρετικά προετοιμασμένοι. Με καλή κυκλοφορία της μπάλας (έψαχναν συχνά την έξτρα πάσα), με σωστή άμυνα (με αλλαγές, με χέρια παντού), μη δίνοντας το σουτ στη Μπάγερν. Οι ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν μόλις στο 5΄με +15 πόντους, ένα σημείο στο οποίο έδειξαν τις διαθέσεις τους, αποκτώντας τον έλεγχο του ρυθμού. Από εκείνο το σημείο και μετά δεν έχασαν ποτέ το προβάδισμα στο σκορ.

Οι ερυθρόλευκοι έφτασαν στη νίκη στο Μόναχο έχοντας για μεγάλους πρωταγωνιστές τους Σάσα Βεζένκοφ και Μουσταφά Φαλ. Σε ένα ματς που οι Μπολομπόι και Μπλακ δεν πάταγαν καλά στο παρκέ, ο Γάλλος σέντερ πήρε την ομάδα στις πλάτες του. Με καλά τελειώματα μέσα στη ρακέτα (8/10 δίποντα), με ασφάλεια στα ριμπάουντ. Είναι πολύ σημαντική όμως η επιρροή του Βούλγαρου φόργουορντ, ο οποίος κάνει με τρομερή άμυνα νταμπλ-νταμπλ.

Ο Σάσα Βεζένκοφ μέτρησε 20 πόντους και 13 ριμπάουντ, κάνοντας θραύση μέσα στο παιχνίδι. Και κυρίως είναι η επιρροή του μέσα στο ματς. Στο διάστημα που δεν έπαιξε, στη δεύτερη περίοδο, ήταν το διάστημα που η Μπάγερν ανέκαμψε. Στο τέλος πήρε κρίσιμα επιθετικά ριμπάουντ, έβαλε τις κρίσιμες βολές και φώναξε «παρών» όταν η μπάλα έκαιγε. Με τον Βεζένκοφ να βρίσκεται σε τόσο καλή κατάσταση για την εποχή, παραμένοντας ο κορυφαίος παίκτης της EuroLeague (σύμφωνα και με το σύστημα αξιολόγησης) είναι απίθανο για τον Ολυμπιακό να χάσει το πλεονέκτημα έδρας.