Ολυμπιακός: Για το διπλό στο Μόναχο

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει απόψε την Μπάγερν, έχοντας στόχο να δημιουργήσει νέο νικηφόρο σερί στην EuroLeague.

Ολυμπιακός: Για το διπλό στο Μόναχο

O Oλυμπιακός ολοκλήρωσε την προετοιμασία του ενόψει Μπάγερν και απόψε (21:30) θα την αντιμετωπίσει στο Μόναχο. Στόχος των νταμπλούχων Ελλάδας να κάνουν το δύο στα δύο στην EuroLeague, δημιουργώντας νέο νικηφόρο σερί, ύστερα από εκείνο που τερματίστηκε με τις σερί ήττες από Μονακό και Βαλένθια. Στη θεωρία οι Πειραιώτες είναι το μεγάλο και ακλόνητο φαβορί στην αναμέτρηση.

Βρίσκονται στη δεύτερη θέση της κατάταξης (ρεκόρ 5-2), σύμφωνα με το σύστημα αξιολόγησης παίζουν το καλύτερο μπάσκετ φέτος στη διοργάνωση και όλα αυτά σε αντίθεση με την Μπάγερν, η οποία βρίσκεται στη 16η θέση της κατάταξης (ρεκόρ 2-5), διαθέτοντας ένα σύνολο που ζορίζεται να σκοράρει στην επίθεση, έχοντας σημειώσει ένα απογοητευτικό ξεκίνημα. Όμως, η EuroLeague και φέτος έχει αποδείξει πως αν μία ομάδα βρεθεί στην καλή της μέρα, μπορεί να νικήσει την κάθε ομάδα, σε οποιοδήποτε γήπεδο.

Οι «ερυθρόλευκοι» υπερτερούν απέναντι στους Γερμανούς σχεδόν σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες. Είναι χαρακτηριστικό πως η παρέα του Κώστα Σλούκα διαθέτει τη δεύτερη καλύτερη επίθεση στη διοργάνωση με 85.9 πόντους, σε αντίθεση με τους γηπεδούχους, οι οποίοι σημειώνουν μόλις 73 πόντους ανά παιχνίδι. Είναι στη 15η θέση σε αυτόν τον τομέα. Η ελληνική ομάδα υπερτερεί ελαφρώς στα ριμπάουντ (32.9-33.9), ενώ είναι χαώδης η διαφορά στη δημιουργία και στις ασίστ.

Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα μοιράζουν 20.9 ασίστ ανά παιχνίδι (2η θέση), σε αντίθεση με τους αθλητές του Αντρέα Τρινκιέρι, οι οποίοι είναι τελευταίοι (18η θέση) με 12.1 τελικές πάσες ανά παιχνίδι. Παράλληλα, ο Ολυμπιακός έχει το πάνω χέρι ξεκάθαρα σε όλες τις κατηγορίες στο κομμάτι του σκορ. Υπερέχει σε δίποντα (42.1% - 57.8%), τρίποντα (35.4% - 38.4%) και βολές (79.6% - 84.3%). Υπάρχουν όμως και τομείς που η Μπάγερν υπερτερεί. Σε επιθετικά ριμπάουντ (10.4 - 9.3), μπλοκ (2.9 - 1.6), ενώ κάνει και λιγότερα λάθη (10.9 - 12.4).