Ολυμπιακός: O Λαρεντζάκης είναι η ελπίδα που έρχεται από τον πάγκο με 50% στα τρίποντα

Αν υπήρχε στην Ευρωλίγκα το βραβείο του καλύτερου έκτου παίκτη όπως στο ΝΒΑ, ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης θα ήταν φαβορί φέτος για να το κερδίσει - Ραγδαία η εξέλιξή του, έχοντας πλέον 50% στο τρίποντο.

Ολυμπιακός: O Λαρεντζάκης είναι η ελπίδα που έρχεται από τον πάγκο με 50% στα τρίποντα

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις νίκες, τόνωσε την αυτοπεποίθησή του και εξαφάνισε κάθε ίχνος ανασφάλειας που είχε δημιουργηθεί τις τελευταίες μέρες στο μεγάλο λιμάνι. Βλέπετε, δεν ήταν και λίγο να χάσεις τόσο από τη Μονακό όσο και από τη Βαλένθια μέσα στο γήπεδό σου. Και αν από τους Μονεγάσκους είναι λογικό να χάσεις, καθώς διαθέτουν ρόστερ για φάιναλ φορ, από τις «νυχτερίδες» ήταν αποτέλεσμα-εκτροχιασμός. Όχι μόνο από τον τρόπο που χάθηκε αλλά και επειδή η ισπανική ομάδα δεν είναι αντίπαλος κορυφαίου επιπέδου. Οι Πειραιώτες όμως βρήκαν τον τρόπο τους να πάρουν το θετικό αποτέλεσμα απέναντι στην Παρτιζάν, συνδυάζοντας την ουσία με το θέαμα στο παιχνίδι τους.

Το πρόσωπο του αγώνα όμως ήταν αναμφίβολα ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης. Πρόκειται για έναν παίκτη που δεν αποτέλεσε επιλογή του Γιώργου Μπαρτζώκα. Ο Έλληνας τεχνικός τον βρήκε στο ρόστερ της ομάδας. Αρχικά ήταν συγκρατημένος απέναντί του, δεν τον έβαζε συχνά στο παρκέ, αλλά στην πορεία ο 29χρονος γκαρντ κέρδισε μία θέση στο ροτέισον. Κυρίως επειδή έβγαζε ενέργεια στην άμυνα αλλά και γιατί παρουσίαζε μία εντυπωσιακή συνέπεια στην επίθεση. Ερχόμενος πάντα από τον πάγκο, δεν χρειαζόταν επιθέσεις, κατοχές, λεπτά για να βρει ρυθμό. Πρώτη επαφή με την μπάλα, σουτάρει και η μπάλα μέσα!

Σερί 11-0 και τέζα η Παρτιζάν

Από τα τέλη της περασμένης σεζόν αλλά και ειδικά φέτος έχει παρουσιάσει μία εντυπωσιακή αγωνιστική εξέλιξη και βελτίωση. Τις περισσότερες φορές που έρχεται από τον πάγκο δίνει σημαντική επιθετική ώθηση στην ομάδα του. Αυτό που έκανε στην τρίτη περίοδο κόντρα στην Παρτιζάν είναι δείγμα της κλάσης αλλά και της προσωπικότητάς του. Μέτρησε ένα προσωπικό 11-0 σερί, σημειώνοντας δύο τρίποντα, ένα έξοχο γκολ-φάουλ στον αιφνιδιασμό και ένα δύσκολο τελείωμα μέσα στη ρακέτα, ύστερα από ασίστ του Σλούκα. Εκείνο το αγωνιστικό του ξέσπασμα ουσιαστικά «έκοψε τα πόδια» των Σέρβων, με τον Ολυμπιακό στην τελευταία περίοδο να φτάνει άνετα στην επικράτηση.

Ο Λαρεντζάκης αριθμεί μέχρι στιγμής 9.4 πόντους σε 17 λεπτά συμμετοχής, με ποσοστά ευστοχίας που εντυπωσιάζουν. Είναι εκ των κορυφαίων τριποντέρ της Ευρωλίγκας και ο καλύτερος του Ολυμπιακού, μετρώντας 50% ποσοστό ευστοχίας με 14/28 προσπάθειες. Στο 52.9% στα δίποντα, ενώ σε όλα αυτά προσθέστε 1.3 ασίστ και 1 κλέψιμο ανά παιχνίδι. Όταν η μπάλα «καίει», δεν θα διστάσει να πάρει πάνω του το κρίσιμο σουτ και στα δύσκολα θα κάνει το βήμα μπροστά. Ενδεχομένως ορισμένες φορές να παρασύρεται από το συναίσθημα και τον ενθουσιασμό του, δεν έχει την ψυχραιμία του Κώστα Σλούκα, αλλά όταν ο «Λάρι» βρίσκει ρυθμό, γίνεται... τσουνάμι που καταπίνει την κάθε αντίπαλη άμυνα. Αν υπήρχε βραβείο για τον καλύτερο έκτο παίκτη στην Ευρωλίγκα, όπως στο ΝΒΑ, ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης θα ήταν φαβορί να το κατακτήσει.