Παπανικολάου: «Η Μονακό έχει ανεβάσει ποιότητα και ταλέντο» (pics)

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Πέμπτη (27/10) τη Μονακό στο ΣΕΦ για την 5η αγωνιστική της EuroLeague και ο Κώστας Παπανικολάου κλήθηκε να σχολιάσει τόσο την προσεχή αντίπαλο των «ερυθρολεύκων», όσο και την μέχρι τώρα εικόνα της ομάδας.

Παπανικολάου: «Η Μονακό έχει ανεβάσει ποιότητα και ταλέντο» (pics)

Ο αρχηγός των νταμπλούχων Ελλάδος εμφανίστηκε συγκρατημένος -στη media day της ομάδας- λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ακόμα είναι πολύ νωρίς, ενώ για τη Μονακό είπε ότι οι ερυθρόλευκοι πρέπει να προσέξουν αρκετά καθώς το επίπεδό της έχει ανέβει.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Οι συνθήκες δεν φέρνουν το αποτέλεσμα. Είναι σε καλή κατάσταση η Μονακό, πρέπει να δουλέψουμε σκληρά. Απέδειξε πως είναι μία ομάδα που μπορεί να αγωνιστεί παντού. Κέρδισε μέσα στην Μπολόνια, έχασε από το +19 με τη Μακάμπι στο Τελ Αβίβ. Ταλαντούχα ομάδα.

Πρέπει να παίξουμε πολύ σκληρά και συγκεντρωμένα για να φτάσουμε στη νίκη σε αυτό το παιχνίδι. Η Μονακό έχει αυξήσει την ποιότητα και το ταλέντο της. Υπάρχει ίδια φιλοσοφία και στυλ, περισσότερη ποιότητα σε όλες τις θέσεις με παίκτες όπως ο Μοερμάν, ο Ντιαλό που βλέπουμε ότι βρίσκεται σε πάρα πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση. Έχουν πολλούς παίκτες και κάθε ένας από μας θα πρέπει να προσέξει πολύ.

Έχουμε καταντήσει κουραστικοί πάνω σε αυτό το ζήτημα (σ.σ. του αήττητου σερί). Έχει γίνει κλισέ. Σίγουρα είμαστε σε καλή κατάσταση, ο Οκτώβρης όμως δεν έχει βγει ακόμα. Δεν σημαίνει τίποτα ακόμα. Δεν μπορείς να πάρεις, όμως, τον ενθουσιασμό από τον κόσμο. Η χαρά του είναι άλλο κομμάτι».