Final 4 EuroLeague: «Όχι» της λιθουανικής κυβέρνησης σε βοήθεια 1 εκ. ευρώ

Την άρνηση της να συμβάλει οικονομικά στη διοργάνωση του Final 4 της EuroLeague η κυβέρνηση της Λιθουανίας, αποκάλυψε ο GM της Ζαλγκίρις. 

Final 4 EuroLeague: «Όχι» της λιθουανικής κυβέρνησης σε βοήθεια 1 εκ. ευρώ

Όπως αποκάλυψε με δηλώσεις του ο Παούλιους Μοτεγιούνας, η διοίκηση της Ζάλγκιρις είχε ζητήσει από την κυβέρνηση της Λιθουανίας οικονομική στήριξη ύψους 1 εκ. ευρώ με σκοπό να διοργανώσει το Final 4 της εφετινής EuroLeague.

Κάτι τέτοιο όμως δεν προχώρησε με τη λιθουανική κυβέρνηση να υποστηρίζει πως δε μπορεί να καλύψει αυτό το ποσό λόγω της οικονομικής κρίσης.

Παρόλα αυτά ο GM της Ζαλγκίρις τόνισε πως δεν κινδυνεύει η διοργάνωση καθώς υπάρχει ήδη πλάνο για τη διεξαγωγή του Final 4, ελπίζοντας πως τελικά θα συνεισφέρει οικονομικά και η κυβέρνηση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Λάβαμε απάντηση από την κυβέρνηση και δεν θα δώσει τα απαιτούμενα χρήματα λόγω της οικονομικής κρίσης. Και γι' αυτόν τον λόγο δεν μπορεί αν διαθέσει χρήματα για τέτοια events.

Το παίρνουμε ως γεγονός. Έχουμε ωστόσο ετοιμάσει το πλάνο μας για την Euroleague και προετοιμαζόμαστε ώστε να φιλοξενήσουμε το Final 4. Ελπίζουμε ότι στο τέλος η κυβέρνηση θα μας βοηθήσει».