Ολυμπιακός: Ναι, αλλά να παίξει και λίγη άμυνα...

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ναι μεν κερδίζει -και όχι όποιον κι όποιον-, αλλά των φρονίμων τα παιδιά πριν… χάσουν παίζουν άμυνα.

Ολυμπιακός: Ναι, αλλά να παίξει και λίγη άμυνα...

Ένας… θεότρελος Ολυμπιακός πέτυχε στη «Φερνάντο Μπουέσα Αρένα» ό,τι έκανε και δυο μέρες πριν στη Μαδρίτη, και μάλιστα αυτή τη φορά στον υπερθετικό: Νίκησε μια ισπανική ομάδα παίζοντας το δικό της παιχνίδι, ήτοι βασιζόμενος σχεδόν αποκλειστικά στη φλογερή του επίθεση.

Όλα τα στοιχεία που του χάρισαν τη νίκη επί της Ρεάλ ήταν και το βράδυ της Παρασκευής εμφανή στο παιχνίδι των «ερυθρόλευκων». Νοοτροπία νικητή, αλύγιστη ψυχή και πείσμα μέχρι… τελικής πτώσεως έφεραν το τρίτο διπλό σε ισάριθμα ματς Ευρωλίγκας στην Ισπανία, φέρνοντας πέρα ως πέρα δίκαια την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα στο εντυπωσιακό 4-0, ρεκόρ που πλέον μοιράζονται μόνο ο Ολυμπιακός και η Φενέρ.

Επίσης, το στοιχείο που έλειπε από τον αγώνα στη Μαδρίτη απουσίαζε και την Παρασκευή στη Βιτόρια: Η άμυνα. Η αμυντική επίδοση των Πειραιωτών κόντρα στη Ρεάλ ήταν κακή και απέναντι στην Μπασκόνια ήταν ακόμα χειρότερη. Και για ένα ακόμη παιχνίδι ήταν ιδιαίτερα «χτυπητή» η απουσία του Κώστα Παπανικολάου, του «κάπτεν» που δίνει άλλη σκληράδα και αποτελεσματικότητα στην αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού.

Θα μου πείτε, ακόμα κι έτσι η ομάδα κερδίζει. Και μάλιστα δεν κερδίζει όποιον κι όποιον, αλλά το θηρίο που λέγεται Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά και την Μπασκόνια που μέχρι την Παρασκευή πήγαινε… τρένο με ρεκόρ 3-0. Δεκτό, αλλά των φρονίμων τα παιδιά πριν… χάσουν παίζουν άμυνα, για να παραφράσουμε τη γνωστή λαϊκή ρήση. Το θετικό είναι πως ό,τι λείπει από πλευράς καλής αμυντικής λειτουργίας αντισταθμίζεται με περίσσιο πάθος, αλλά και με την υπερηχητική επίθεση της ομάδας του Πειραιά.

Ειδική μνεία οφείλουμε να κάνουμε στον συγκινητικό Σάσα Βεζένκοφ, ο οποίος την ώρα που οι Βάσκοι… βομβάρδιζαν κατά ριπάς κρατούσε κυριολεκτικά μόνος του τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι επιθετικά. Το ίδιο πρέπει να πράξουμε και για τον Κώστα Σλούκα, ο οποίος παρότι στο α’ ημίχρονο ήταν κάκιστος, έβαλε για ένα ακόμη ματς το… κοστούμι του ηγέτη όταν η μπάλα ήταν «καυτή».