Ο Θρύλος της Βιτόρια ήταν ξανά... Λερναία Ύδρα!

Ο απόλυτος Ολυμπιακός ήταν πότε δόκτωρ Τζέκιλ και πότε μίστερ Χάιντ με την Μπασκόνια, αλλά και... Λερναία Ύδρα στην επίθεση, όταν πραγματικά χρειάστηκε.

Ο Θρύλος της Βιτόρια ήταν ξανά... Λερναία Ύδρα!

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε μία ονειρεμένη εβδομάδα στην Ισπανία, έχοντας κερδίσει διαδοχικά στις έδρες τους τις Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης και Μπασκόνια, πανηγυρίζοντας και το 4/4 στη φετινή EuroLeague.

Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν αναπάντεχα εντυπωσιακά δυνατά στο ματς, νικώντας κατά κράτος την Μπασκόνια, όμως η εικόνα άλλαξε άρδην από την δεύτερη περίοδο και έπειτα. Το 16-32 του πρώτου δεκαλέπτου έγινε 47-42 στο ημίχρονο, ενώ η παρουσία του κινήθηκε στα ίδια επίπεδα.

Όμως, με την έναρξη της τέταρτης περιόδου ο Ολυμπιακός μεταμορφώθηκε σε άλλη ομάδα και... σμπαράλιασε στην Μπασκόνια να διατηρήσει το απόλυτο στην Ευρώπη!

Τι άλλαξε στο φινάλε; Ο Ολυμπιακός βρήκε και άλλα στηρίγματα σε άμυνα και επίθεση, πέρα από τον εκπληκτικό για ακόμα ένα ματς Σάσα Βεζένκοφ, ο οποίος κρατούσε όρθια την ομάδα του Πειραιά όταν εκείνη θύμιζε... τον κύριο Χάιντ και όχι τον δόκτορα Τζέκιλ της πρώτης περιόδου.

Ο Κώστας Σλούκας βγήκε και πάλι μπροστά και έδωσε το σύνθημα της αντεπίθεσης, ενώ ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης ήταν καθοριστικός και στις δύο πλευρές του παρκέ, ενώ πολύτιμη συνεισφορά ήταν και του Τόμας Ουόκαπ.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έχει πολλά πρόσωπα και παίκτες που ανά πάσα στιγμή μπορούν να αποτελέσουν κίνδυνο για την αντίπαλη άμυνα. Είναι μία Λερναία Ύδρα και στην Βιτόρια φάνηκε από τους πολλούς διακριθέντες σε διάφορα σημεία του αγώνα. Πότε ο ΜακΚίσικ, πότε ο Βεζένκοφ, πότε ο Σλούκας... Και αυτή είναι και η μεγάλη του δύναμη.