Ολυμπιακός: Για ακόμη μια νίκη στην Ισπανία

Ο ασταμάτητος Ολυμπιακός μετά το ιστορικό «2 στα 2» σε Βαρκελώνη και Μαδρίτη απόψε θα επιδιώξει να πάρει το διπλό στο σπίτι της Μπασκόνια (21.30, NS Prime).

Ολυμπιακός: Για ακόμη μια νίκη στην Ισπανία

Ο Ολυμπιακός όχι μόνο συνεχίζει αήττητος σε Ελλάδα και Ευρώπη αλλά ξεκίνησε και με ένα εντυπωσιακό 3-0 στην EuroLeague, έχοντας κερδίσει εκτός έδρας τόσο την Μπαρτσελόνα όσο και την Ρεάλ Μαδρίτης.

Το ματς με την Ρεάλ όμως αποτελεί παρελθόν. Οι πρωταθλητές απόψε έχουν στόχο να συνεχίσουν το σερί τους. Αντίπαλος η Μπασκόνια, η οποία ναι μεν φέτος παρουσιαζόταν αποδυναμωμένη, αλλά έχει φέρει καλά αποτελέσματα και για ακόμη μία φορά έδειξε την ικανότητά της να βρίσκει ταλέντα με χαμηλό κασέ.

Έχει κερδίσει Ερυθρό Αστέρα (92-75), Παρτιζάν (103-96) και Βαλένθια (71-81), διαθέτει την κορυφαία επίθεση στη διοργάνωση με 92 πόντους μέσον όρο, μοιράζοντας παράλληλα και 19.3 ασίστ ανά παιχνίδι. Την ίδια ώρα, στην Βιτόρια τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση για τον παίκτη-λαβράκι που βρήκαν. Ο λόγος για τον τρομερό Μάρκους Χάουαρντ. Ο 23χρονος Αμερικανός γκαρντ έχει 25 πόντους μέσον όρο, όντας «πολυβόλο» από την περιφέρεια με 58.6% (17/29 τρίποντα).

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα δώσει σημαντική έμφαση στο μαρκάρισμα του παίκτη, με τον Τόμας Ουόκαπ έτοιμο να αναλάβει τη συγκεκριμένη αποστολή. Ζητούμενο για τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν το παιχνίδι τους, να δείξουν την υπεροχή που διαθέτουν σε ρόστερ και ομαδικότητα, αλλά και να παίξουν καλή άμυνα, βγάζοντας εκτός ρυθμού τους Βάσκους, οι οποίοι δείχνουν να παίζουν ένα πιο ελεύθερο μπάσκετ.