Μπασκόνια - Ολυμπιακός: Η προσοχή στον «εκτελεστή» Χάουαρντ

Η Μπασκόνια βρήκε παίκτη «λαβράκι» στο πρόσωπο του Χάουαρντ, ο οποίος σουτάρει με 58.6% από την περιφέρεια - Βασικός στόχος του Ολυμπιακού να τον εξουδετερώσει. 

Μπασκόνια - Ολυμπιακός: Η προσοχή στον «εκτελεστή» Χάουαρντ

Η Μπασκόνια είναι ομάδα που φημίζεται για την ικανότητα της να βρίσκει ταλέντα και να τα αναδεικνύει. Να αποτελεί την πύλη για αρκετούς παίκτες (κυρίως από την Αμερική και όχι μόνο) ώστε να κάνουν την είσοδό τους στην EuroLeague. Να δείχνουν την ποιότητά τους και ακολούθως να κάνουν μεγάλη καριέρα σε πρωτοκλασάτους συλλόγους. Έχει σπουδαίο δίκτυο παικτών, είναι εξαιρετικά οργανωμένη σε αυτόν τον τομέα και σχεδόν κάθε χρόνο έχει να μας παρουσιάσει και από έναν νέο σπουδαίο μπασκετμπολίστα.

Η ικανότητά της αυτή, βέβαια, υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια. Για να μη γυρνάμε τον χρόνο αρκετές σεζόν πίσω, αν ρίξουμε μία ματιά στο πρόσφατο παρελθόν, ας μη ξεχνάμε πως με τη φανέλα της Μπασκόνια έκαναν το βήμα μπροστά παίκτες όπως ο Σέιν Λάρκιν, ο Μάικ Τζέιμς, o Πιέιρα Χένρι, ο Τόρνικε Σενγκέλια, ο Λούκα Βιλντόζα, ο Τομά Ερτέλ. Είναι ορισμένα από τα πολλά ονόματα.

Όπως φαίνεται, η Μπασκόνια βρήκε έναν ακόμη παίκτη «λαβράκι» φέτος. Ο λόγος για τον 23χρονο Αμερικανό σούτινγκ-γκαρντ, Μάρκους Χάουαρντ. Ένας παίκτης με έφεση στο σκορ και ικανότητα στο σουτ. Είναι ο πρώτος σκόρερ της EuroLeague με 25 πόντους, όντας «καυτός» από την περιφέρεια με 58.6% (17/29) στα τρίποντα. Παίζει μπάσκετ με αυτοπεποίθηση και σουτάρει ανά πάσα στιγμή, είτε είναι ελεύθερος, είτε μετά από ντρίμπλα.

Στο πρόσφατο ματς κόντρα στη Βαλένθια σημείωσε 12 πόντους, αλλά νωρίτερα σταμάτησε στους 33 (8/12 τρίποντα) κόντρα στη Παρτιζάν και στους 30 (7/12 τρίποντα) απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα. Είναι τρομερός σουτέρ πίσω από τα 6.75 μέτρα και αν βρει ρυθμό γίνεται ασταμάτητος.

Βασικός στόχος του Ολυμπιακού είναι να περιορίσει την αγωνιστική δράση του Μάρκους Χάουαρντ. Είναι δεδομένο πως θα πάει πάνω του ο «εξολοθρευτής» από το Τέξας, Τόμας Ουόκαπ, αλλά οι Πειραιώτες αναμένεται να τον κουράσουν βάζοντας αρκετούς παίκτες πάνω του. Ο Μάρκους Χάουαρντ είναι ο βασικός λόγος που η Μπασκόνια είναι αήττητη (3-0), διαθέτοντας παράλληλα και την κορυφαία επίθεση στη διοργάνωση.