Βατούτιν: «Περιμένουμε διευκρινίσεις από τη Euroleague για τον αποκλεισμό της ΤΣΣΚΑ»

Ο Αντρέι Βατούτιν τόνισε πως αναμένει νομικές διευκρινίσεις από τη Euroleague για τον αποκλεισμό της ΤΣΣΚΑ, χωρίς πάντως να ελπίζει ρεαλιστικά σε κάποια λύση.

Βατούτιν: «Περιμένουμε διευκρινίσεις από τη Euroleague για τον αποκλεισμό της ΤΣΣΚΑ»

Στις νομικές ενέργειες της ΤΣΣΚΑ σχετικά με τον αποκλεισμό της ομάδας από τη Euroleague και πώς αυτός επηρέασε οικονομικά το ρωσικό κλαμπ, αναφέρθηκε ο Αντρέι Βατούτιν. Ο ισχυρός άνδρας της ρωσικής ομάδας τόνισε πως αναμένει νομικές διευκρινίσεις από τη Euroleague για τον αποκλεισμό της ΤΣΣΚΑ, χωρίς πάντως να ελπίζει ρεαλιστικά σε κάποια λύση.

«Κινηθήκαμε νομικά στο δικαστήριο του Λουξεμβούργου με αίτημα να ληφθούν προσωρινά μέτρα λόγω του αποκλεισμού μας από τη διοργάνωση και την επιστροφή του συλλόγου στη EuroLeague. Το αίτημα απορρίφθηκε. Στη συνέχεια καταθέσαμε έφεση κατά της δικαστικής απόφασης και περιμένουμε νέα απόφαση.

Η διαδικασία προχωρά από ειδικούς νομικούς, ο σύλλογος δεν αφιερώνει χρόνο σε αυτό. Κατανοούμε πως το να δοθεί λύση σήμερα είναι πρακτικά αδύνατο. Ελπίζουμε ότι τουλάχιστον θα λάβουμε νομικές διευκρινήσεις της κατάστασης».

Και πρόσθεσε ο Βατούτιν: «Ο αποκλεισμός επηρέασε τις δραστηριότητες του συλλόγου από όες τις απόψεις. Οι ιδιοκτήτες και οι χορηγοί βρίσκονται εν μέσω κρίσης και δεν ενδιαφέρονται να ξοδέψουν πολλά χρήματα μόνο για να συμμετάσχουν στη VTB League.

Γι' αυτό άλλωστε μειώθηκε το μπάτζετ. Έχουμε αποχωρήσει από την διεθνή σκηνή, επομένος ο ρόλος της ΤΣΣΚΑ στο παγκόσμιο μπάσκετ περιορίζεται. Είναι δύσκολο να συμβιβαστείς με αυτό».