Βατούτιν: «O πιο πετυχημένος προπονητής στην ιστορία μας o Ιτούδης»

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τον Δημήτρη Ιτούδη ο Αντρέι Βατούτιν χαρακτηρίζοντάς τον τον «πιο πετυχημένο προπονητή στην ιστορία της ΤΣΣΚΑ Μόσχας».

Βατούτιν: «O πιο πετυχημένος προπονητής στην ιστορία μας o Ιτούδης»

Ο Δημήτρης Ιτούδης αποχώρησε από τον πάγκο της ΤΣΣΚΑ Μόσχας μετά τον αποκλεισμό των ρωσικών ομάδων από την EuroLeague και ανέλαβε την Φενέρμπαχτσε. Η εκτίμηση όμως που τρέφει για αυτόν ο Αντρέι Βατούτιν παραμένει ακέραια με τον ισχυρό άνδρα της ρωσικής ομάδας να αποθεώνει τον Έλληνα τεχνικό:.

«Μόνο καλά λόγια έχω να πω για τον Δημήτρη. Σε μας άρχισε την καριέρα του ως πρώτος προπονητής σε ομάδα κορυφαίου επιπέδου και έφυγε από την ΤΣΣΚΑ ως ο πιο πετυχημένος προπονητής στην ιστορία μας και με τους περισσότερους τίτλους. Οκτώ χρόνια σε μια ομάδα είναι μεγάλο διάστημα και το μόνο για το οποίο λυπάμαι είναι που δύο από αυτές τις σεζόν στην Ευρωλίγκα δεν ολοκληρώθηκαν, η μία λόγω της πανδημίας και η άλλη λόγω της αποβολής των ρωσικών ομάδων. Του εύχομαι να έχει μια σπουδαία καριέρα», τόνισε ο πρόεδρος της ΤΣΣΚΑ σε συνέντευξή που παραχώρησε στην Mozzart Sport.

Ο Ιτούδης κατέκτησε με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας δύο φορές την EuroLeague (2016, 2019), έξι φορές την VTB League (2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2021) και μια φορά το Σούπερ Καπ της VTB (2021).