Ρεάλ Μαδρίτης - Ολυμπιακός: Το κενό του «Παπ» και η μάχη στη ρακέτα

Πώς θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός τη Ρεάλ; Κατ’ αρχάς, είναι απώλεια ο Κώστας Παπανικολάου, γιατί με τα ημίψηλα σχήματα που θα χρησιμοποιήσουν οι Μαδριλένοι θα ταίριαζε γάντι η παρουσία του στην ομάδα.

Ρεάλ Μαδρίτης - Ολυμπιακός: Το κενό του «Παπ» και η μάχη στη ρακέτα

Μπορεί να παίξει άμυνα από το «1» έως και το «4» άλλωστε. Ο αρχηγός των Πειραιωτών αισθάνεται καλύτερα το γόνατό του, αλλά έχασε τις τελευταίες προπονήσεις της ομάδας, απουσίασε και από τα ματς και κρίθηκε ανέτοιμος.

Το γεγονός αυτό δίνει περισσότερο χρόνο συμμετοχής στον Σακίλ Μακ Κίσικ, είναι δεδομένο πως θα δούμε τον Άλεκ Πίτερς να χαμηλώνει στο «3» (κάτι που έχει αποδώσει εξαιρετικά παίζοντας μαζί με τον Βεζένκοφ στο «4»), με τον Έλληνα τεχνικό να χρησιμοποιεί συχνά και σχήματα με τρεις γκαρντ.

Οι «ερυθρόλευκοι», πάντως, αναμένεται να χρησιμοποιήσουν ψηλότερα σχήματα, επιδιώκοντας να κερδίσουν μάχες, ειδικά στους γκαρντ, απέναντι στους κοντύτερους παίκτες των Μαδριλένων (Γιουλ, Σέρχιο, Κοζέρ), οι οποίοι είναι όλοι τους στα 33+ ηλικιακά.

Η μάχη μέσα στη ρακέτα

Ναι μεν η Ρεάλ διαθέτει δύο θηρία μέσα στη ρακέτα της, όπως τους Ταβάρες και Πουαριέ, αλλά ο Ολυμπιακός έχει και εκείνος δυνατή φροντλάιν. Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον η… μονομαχία γιγάντων ανάμεσα σε Ταβάρες (2,22 μ.) και Φαλ (2,18 μ.), αλλά το όπλο για τους Πειραιώτες είναι πως έχουν στο «5» τόσο τον Τζόελ Μπολομπόι όσο και τον Ταρίκ Μπλακ.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα επιχειρήσουν να κουράσουν τους αντίπαλους ψηλούς της Ρεάλ, κάνοντας ροτέισον με τρεις ψηλούς, αλλά αυτό που θα πρέπει να προσέξει ο Μπλακ είναι τα φάουλ. Βγάζει τεράστια ενέργεια στην άμυνα, είναι «βράχος» μέσα στη ρακέτα, αλλά παίζει στα όρια του φάουλ. Αποβλήθηκε με 5 κόντρα στη Ζαλγκίρις, ενώ έφτασε τα 4 με το Περιστέρι. Θέλει προσοχή.