Ολυμπιακός: Ο πολύτιμος «Λάρι» και οι… αλχημείες στο «3»

Αυτή τη φορά δεν θα σταθούμε στον… υπερηχητικό Βεζένκοφ ή στον παιχταρά Ουόκαπ, αλλά σε μια μονάδα που εξελίσσεται σε κομβική για τον φετινό Ολυμπιακό. Τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη.

Ολυμπιακός: Ο πολύτιμος «Λάρι» και οι… αλχημείες στο «3»

Ένα από τα σπουδαιότερα επιτεύγματα του Γιώργου Μπαρτζώκα στη δεύτερη θητεία του στον Ολυμπιακό είναι αυτό που συνέβη την Παρασκευή στο -άδειο από φιλάθλους- ΣΕΦ. Το γεγονός δηλαδή ότι ακόμα και σε μια μέτρια βραδιά, η πειραιώτικη ομάδα καταφέρνει να κερδίζει παιχνίδια με υποδεέστερους μεν, επικίνδυνους δε αντιπάλους, στους οποίους αν δεν δείξεις τη δέουσα προσοχή, θα σε πληγώσουν.

Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα στο ματς κόντρα στη Ζαλγκίρις, η οποία πήρε όσα της έδωσε ο Ολυμπιακός και κατάφερε να παραμείνει «μέσα» στο ματς για περίπου 38 λεπτά. Και σε σχέση με αυτά που μας έχει συνηθίσει η ομάδα του Μπαρτζώκα, αυτή τη φορά έδωσε πάρα πολλά στον αντίπαλό της, με αρκετά λάθη, κατά περιόδους χαλαρότητα στην άμυνα, αλλά και κακό σουτ έξω από τη γραμμή του τριπόντου.

Αυτή τη φορά δεν θα σταθούμε στον… υπερηχητικό Βεζένκοφ ή στον παιχταρά Ουόκαπ, αλλά σε μια μονάδα που εξελίσσεται σε κομβική για τον φετινό Ολυμπιακό. Ο λόγος για τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη, ο οποίος μετά το «μπαμ» στη Βαρκελώνη (οι Καταλανοί θα θυμούνται για καιρό εκείνα τα τέσσερα συνεχόμενα τρίποντα) συνέχισε τις «μαχαιριές» και απέναντι στη Ζαλγκίρις, αποδεικνύοντας ότι είναι πλέον υπερπολύτιμος για τον Ολυμπιακό της σεζόν 2022-2023.

Η κυριότερη παραφωνία των «ερυθρόλευκων» στο ματς της Παρασκευής ήταν η άμυνά τους. Παιχνίδια σαν αυτό ο Ολυμπιακός μάς έχει συνηθίσει να τα «καθαρίζει» με την άμυνά του, η οποία όμως με τη Ζαλγκίρις ήταν σε πολλές περιπτώσεις… απούσα. Ο βασικός λόγος για αυτό ήταν φυσικά η απουσία του Κώστα Παπανικολάου, ενός από τους καλύτερους αμυντικούς αλλά και του μοναδικού «καθαρού» σμολ φόργουορντ της ομάδας.

Ακριβώς για το τελευταίο, η απουσία του ήταν ακόμα πιο εμφανής κόντρα στους Λιθουανούς. Ο Μπαρτζώκας, ο οποίος επέλεξε να μην πάρει έξτρα παίκτη για τη θέση «3», είναι υποχρεωμένος να στηρίξει την επιλογή του, βελτιώνοντας το αμυντικό προφίλ της ομάδας απόντος του «Παπ» είτε με τρεις κοντούς, είτε με τους Σάσα και Πίτερς στην ίδια πεντάδα…