Παναθηναϊκός: Ψάχνοντας την… κανονικότητα!

Ο Παναθηναϊκός ξεκινά την προσπάθειά του στην EuroLeague με στόχο να διεκδικήσει την είσοδό του στα play off, αλλά κυρίως να φτιάξει ξανά ομάδα και να είναι ανταγωνιστικός

Παναθηναϊκός: Ψάχνοντας την… κανονικότητα!

Ο Παναθηναϊκός ξεκινά απόψε την… ευρωπαϊκή του περιπέτεια στην EuroLeague σε μια σεζόν στην οποία θα επιδιώξει την αναδόμησή του.

Τα τελευταία δύο χρόνια ήταν καταστροφικά για τους «πράσινους» όχι μόνο σε επίπεδο αποτελεσμάτων, αλλά και προοπτικής, ενώ φέτος το καλοκαίρι υποχρεώθηκαν να τα αλλάξουν όλα.

Προπονητή, παίκτες, φιλοσοφία, τρόπο λειτουργίας και φιλοδοξούν να γίνουν ξανά ανταγωνιστικοί. Να επιστρέψουν στην κανονικότητα.

Είναι μια δύσκολη και επίπονη διαδικασία που απαιτεί πολλή δουλειά, αντοχή, υπομονή και… χρόνο.

Ο Παναθηναϊκός έπιασε… πάτο σχεδόν τις δύο προηγούμενες περιόδους στην EuroLeague και το μεγάλο ερώτημα είναι πόσο καλύτερος μπορεί να εμφανιστεί.

Σε πρώτη φάση δείχνει να έχει χτιστεί πιο ορθολογικά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, ενώ ο Ντέγιαν Ράντονιτς παρουσιάζει σκληροτράχηλες ομάδες που δίνουν το 101% των δυνατοτήτων τους.

Ο Μαυροβούνιος στην πιο σημαντική αποστολή της έως τώρα καριέρας του καλείται να αναδημιουργήσει τους «πράσινους», αλλά και παράλληλα να τους οδηγήσει μέσα από μια δύσκολη πορεία στους στόχους τους.

Όπως είπε και ο Γιώργος Παπαγιάννης στην media day της ομάδας: «Στόχος είναι η πρόκριση στην οκτάδα» και προφανώς για το «τριφύλλι» η είσοδος στα play off είναι μια πρώτη προσέγγιση της κανονικότητας που θέλει να ξαναζήσει στο ΟΑΚΑ.

Σε μια πρώιμη πρόβλεψη, οι «πράσινοι» θα είναι πιο ανταγωνιστικοί από τις δύο περασμένες σεζόν και θα διεκδικήσουν κάτι καλύτερο.

Προφανώς δεν είναι αρκετό για τους φίλους του Παναθηναϊκού, που είχαν μάθει αλλιώς, αλλά τα πράγματα έχουν αλλάξει και οι «πράσινοι» ξεκινούν από την αρχή έχοντας χάσει σημαντικό έδαφος…