Euroleague 2022-23: Τζάμπολ απόψε στη νέα διοργάνωση!

Τζάμπολ απόψε στη νέα Ευρωλίγκα, με τον Ολυμπιακό ξανά σε ρόλο πρωταγωνιστή 

Euroleague 2022-23: Τζάμπολ απόψε στη νέα διοργάνωση!

Άλλη μια Ευρωλίγκα ξεκινά απόψε, η πρώτη με τον Ντέγιαν Μποντίρογκα στην κεφαλή της διοργάνωσης. Απόρροια του πολέμου στην Ουκρανία, θα λείπουν πάλι οι ρώσικες ομάδες, με την ΤΣΣΚΑ να βλέπει τους αγώνες απ΄ την τηλεόραση. Στην Ευρωλίγκα επανεμφανίζεται η Βίρτους, όπως και η Παρτιζάν μαζί με τον πολυνίκη Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Ο Ολυμπιακός θα έχει ξανά ρόλο πρωταγωνιστή! Μετά την περσινή εξαιρετική χρονιά, οι «ερυθρόλευκοι» είναι έτοιμοι να την επαναλάβουν και να κάνουν ένα βήμα παραπέρα. Οι Πειραιώτες διατήρησαν τον βασικό τους κορμό, κάνοντας λίγες και καλές κινήσεις (Κάνααν, Πίτερς, Μπολομπόι, Μπλακ, Πάπας). Ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα έχει και φέτος τη μπαγκέτα.

Ο Παναθηναϊκός αντίθετα, ανακάτεψε την τράπουλα, αλλάζοντας σε σημαντικό βαθμό το ρόστερ του. Νέα πρόσωπα οι Π. και Γ. Καλαϊτζάκης, Πονίτκα, Λι, Γκριγκόνις, Ουόλτερς, Ουίλιαμς, Άντριους και Γκουντάιτις. Ο Ντέγιαν Ράντονιτς νέος προπονητής του ΠΑΟ που θα προσπαθήσει να ξεκολλήσει απ΄ τη μετριότητα των τελευταίων χρόνων.

Η Εφές, που είναι και φέτος απ΄ τα φαβορί, κράτησε τον Αταμάν στον πάγκο και πήρε τους Αρνά, Εμπαγιέ, Ζίζιτς, Κλάιμπερν και Πολονάρα. Συνεχίζουν οι αστέρες της, Λάρκιν (τραυματίας) και Μίσιτς. Αποχώρησαν οι Σίμον, Άντερσον, Μοερμάν και Σίνγκλετον. Όπως και ο Ολυμπιακός, θα βασιστεί στην ομοιογένειά της.

Η Ρεάλ, μετά από χρόνια, δεν θα έχει στον πάγκο της τον Πάμπλο Λάσο. Στο «τιμόνι» ο Τσους Ματέο. Η «βασίλισσα» πήρε τους Μούσα, Ροντρίγκεθ, Χεζόνια και Κορνελιέ. Δεν συνεχίζουν οι Ερτέλ, Τέιλορ και Τόμπκινς. Και η Ρεάλ πήγε στην τακτική τού …λίγες κινήσεις και καλές.

Η Μπαρτσελόνα συνεχίζει με τον Γιασικεβίτσιους στον πάγκο και απέκτησε τους Ντα Σίλβα, Σατοράνσκι, Βέσελι, Κάλινιτς, Τόμπεϊ και Παουλί. Αποχώρησαν Καλάθης, Έξουμ, Χέις-Ντέιβις και Ντέιβις. Στη Βαρκελώνη είχαμε περισσότερες αλλαγές (αστέρας παραμένει πάντως ο τραυματίας τώρα Μίροτιτς) και ο Σάρας θα έχει αρκετή δουλειά.

Η Φενέρμπαχτσε, αποφάσισε να εμπιστευτεί το «τιμόνι» της στον Δημήτρη Ιτούδη (αντί του Σάσα Τζόρτζεβιτς). Ολικό λίφτινγκ κι εδώ, με τη Φενέρ να παίρνει τους Καλάθη, Τζεκίρι, Ουϊλμπέκιν, Μότλεϊ, Γκεγίκ, Χέις-Ντέιβις, Έντουαρντς και Μπιέλιτσα. Παρελθόν αποτελούν οι Ντε Κολό, Βέσελι, Χένρι και Ντουβερίογλου.

Η Ολίμπια Μιλάνο, με τον Μεσίνα ξανά στον πάγκο, έφερε τους Μπαρόν, Μήτρου-Λονγκ, Τονούτ, Ντέιβις, Πάνγκος, Τόμας και Βόιγκτμαν. Έφυγαν οι Ροντρίγκεθ και Ντιλέινι. Αλλαγμένη σημαντικά θα εμφανιστεί και η Αρμάνι.

Φουλ δραστήρια η Μονακό, με την όρεξή της να ανοίγει μετά την περσινή πολύ καλή πορεία. Οι Μονεγάσκοι πήραν τους Τζον Μπράουν, Οκόμπο, Λόιντ, Μπλόσομγκεϊμ, Στραζέλ, Μοερμάν και Μακούντου. Έμειναν οι Τζέιμς, Χολ και Ντιαλό. Έφυγαν οι Μπέικον και Λι. Στον πάγκο ξανά ο Σάσα Ομπράντοβιτς.

Πρωταθλήτρια των μεταγραφών η Μακάμπι, που πήρε τους Τζάρελ Μάρτιν, Νέμπο, Μπάλντγουϊν, Λορέντζο Μπράουν, Μένκο, Χόλινς, Χίλιαρντ, Πνίνι, Κόλσον και Πόιθρες. Είναι χαρακτηριστικό ότι από την περσινή ομάδα συνεχίζουν μόνο οι Σόρκιν, Ντιμπαρτολομέο, Κοέν και Ζιβ. Στο «τιμόνι» της ομάδας του Λαού ο Όντεντ Κάτας.

Η Βίρτους, επιστρέφει στην Ευρωλίγκα μετά από χρόνια, αλλά δεν σκοπεύει να έχει ρόλο θεατή. Πήρε τους Μπακό, Μίκι, Λούντμπεργκ και Οτζελέγιε, ενώ κράτησε τον βασικό της κορμό (Μπελινέλι, Τεόντοσιτς, Χάκετ, Ουίμς, Μανιόν, Τζέτε, Σενγκέλια). Στα ηνία των Μπολονέζων ο Σκαριόλο.

Ενδιαφέρον θα έχει και το πρότζεκτ των δυο σέρβικων ομάδων. Η Παρτιζάν, με τον Ζοτς να επιστρέφει στην Ευρωλίγκα, πήρε τους Νάναλι, Παπαπέτρου, Έξουμ και Άντζουσιτς. Ο Ερυθρός Αστέρας, φιλόδοξος επίσης, απέκτησε τους Νέντοβιτς, Χασάν Μάρτιν, Χόλαντ, Πετρούσεφ, Μπέντιλ και Άνταμς. Στη θέση του Ράντονιτς ο Βλάντιμιρ Γιοβάνοβιτς.

Από κει και πέρα, η Μπάγερν θα έχει ξανά αστέρα τον …Αντρέα Τρινκιέρι, με τους Βαυαρούς να διατηρούν τον βασικό τους κορμό, ενώ η Βιλερμπάν έκανε ένα απ΄ τα «μπαμ» του καλοκαιριού, φέρνοντας πίσω στη Γαλλία τον Ντε Κολό, αλλά και τον Λοβέρν.

H Ζαλγκίρις με δύναμη την έδρα της και κρατώντας τους Καλνιέτις, Λεκαβίτσιους, Ουλανόβας, θα προσπαθήσει για το καλύτερο, όπως και η Άλμπα που έκανε ελάχιστες αλλαγές σε σχέση με πέρυσι. Τον κορμό της κράτησε και η Βαλένθια, ελπίζοντας να της βγουν οι ξένοι που πήρε. Περίπου τα ίδια ισχύουν και για τη Μπασκόνια που έχει χάσει την παλιά της δυναμική.

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας

Σήμερα

21.00: Βιλερμπάν – Μιλάνο

21.00: Παναθηναϊκός – Ρεάλ

21.05: Μακάμπι – Ζαλγκίρις

21.30: Βαλένθια – Μπασκόνια

21.30: Μπάγερν – Φενέρμπαχτσε

Αύριο

20.30: Εφές – Ερυθρός Αστέρας

21.00: Άλμπα – Παρτιζάν

21.30: Βίρτους – Μονακό

21.30: Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός