Τη Δευτέρα στο Ντουμπάι και ο Ολυμπιακός

Ομάδα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θέλει να λάβει μέρος στην EuroLeague και οι εκπρόσωποι των 13 ομάδων θα ταξιδέψουν τη Δευτέρα για το Ντουμπάι.

Τη Δευτέρα στο Ντουμπάι και ο Ολυμπιακός

Oμάδα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και συγκεκριμένα η Dubai Basketball, εξέφρασε επίσημα την επιθυμία της να λάβει μέρος στην EuroLeague των επόμενων ετών. Μάλιστα, θέλει να πάρει εγγυημένο συμβόλαιο για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Οι άνθρωποι από το Ντουμπάι είναι πρόθυμοι να φέρουν σημαντικούς χορηγούς, να αυξήσουν τα έσοδα της EuroLeague, ενώ παράλληλα έχουν και τη διάθεση να φτιάξουν μία ισχυρή ομάδα με υψηλό μπάτζετ. Και μη ξεχνάμε τα τηλεοπτικά.

Η πρόταση έχει μεγάλο ενδιαφέρον και για αυτόν τον λόγο, την ερχόμενη Δευτέρα (10/10), οι 13 εκπρόσωποι των μετόχων της EuroLeague, θα ταξιδέψουν για το Ντουμπάι. Το «παρών» φυσικά θα το δώσει και η ΚΑΕ Ολυμπιακός, έχοντας για εκπρόσωπο τον GM της ομάδας, Νίκο Λεπενιώτη.

Πληροφορίες αναφέρουν πως και οι 11 μέτοχοι είναι απόλυτα θετικοί σε αυτή την προοπτική, καθώς εφόσον το σενάριο γίνει πράξη, όχι μόνο θα ενισχυθεί οικονομικά η EuroLeague, αλλά και θα επεκταθεί. Το brandname θα ισχυροποιηθεί ακόμη περισσότερο, θα διαφημιστεί, ενώ το προϊόν της θα αποκτήσει και περισσότερους θεατές και φιλάθλους, πέρα από την Ευρώπη.

Πριν λίγες ώρες μάλιστα, ο εκτελεστικός Διευθυντής της EuroLeague, Nτέγιαν Μποντιρόγκα, αναφέρθηκε στο άνοιγμα της αγοράς, σχολιάζοντας τα εξής: «Το μομέντουμ “δείχνει” επενδύσεις στα σπορ, στο μπάσκετ και πολλοί επενδυτές έχουν εμφανιστεί με στόχο να μπουν στην Euroleague. Για να γίνει αυτό θα χρειαστεί να… ανοίξουν νέες αγορές, που μπορούν να βελτιώσουν την λίγκα. Όμως, είναι απαραίτητο να βρεθεί ισορροπία. Πιστεύω πως στο τέλος της σεζόν θα έχουμε ένα πρότζεκτ, ένα πλάνο, το οποίο θα μας δείχνει προς ποια κατεύθυνση θα πρέπει να κινηθούμε».