Ιτούδης: «Έχει αυτοματισμούς και καλή χημεία η Μπάγερν»

Ο προπονητής της Φενέρμπαχτσε, Δημήτρης Ιτούδης μίλησε για την πρεμιέρα με τη Μπάγερν για την Euroleague.

Ιτούδης: «Έχει αυτοματισμούς και καλή χημεία η Μπάγερν»

Στο παιχνίδι της Φενέρμπαχτσε κόντρα στη Μπάγερν Μονάχου για την πρεμιέρα της Euroleague αναφέρθηκε ο Δημήτρης Ιτούδης. Ο τεχνικός της τουρκικής ομάδας τόνισε αναλυτικά:

«Έχουμε κάποιους που είναι πίσω σε φυσική κατάσταση. Ο Μπούκερ προπονείται, ο Τζεκίρι είναι ενεργός και έχει ήδη παίξει στο πρώτο παιχνίδι πρωταθλήματος. Περιμένουμε και τον Μπιέλιτσα, είναι σε καλό δρόμο, μάλλον θα προπονηθεί σήμερα αλλά θα δούμε.

Θα χρειαστεί λίγος χρόνος. Η Μπάγερν έχει καλό σύστημα με τον Αντρέα Τρινκιέρι και τους βοηθούς προπονητές του εκεί. Έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά όλα αυτά τα χρόνια. Ήταν δευτεραθλητές Γερμανίας και όχι μόνο, πήγαν στον πέμπτο αγώνα στα πλέι οφ της EuroLeague πέρυσι.

Έχουν λίγο πολύ τον ίδιο πυρήνα της ομάδας και είναι μια πραγματική ομάδα. Γιατί συνεργάζονται και έχουν πολλούς αυτοματισμούς. Πολύ καλή απόσταση και χημεία. Ποτέ δεν κάνουν back-up, αγωνίζονται ανεξάρτητα αν παίζουν εντός ή εκτός έδρας.

Συνολικά, θα είναι μια πρεμιέρα καθώς προσπαθούμε να βρούμε τη σωστή ταυτότητα και να προσπαθούμε να οικοδομήσουμε κάτι στις σχέσεις και στην κατανόηση του συστήματος. Αλλά έχουμε δείξει κάποια πρόοδο και στην άμυνα.

Το τρίτο δεκάλεπτο που παίξαμε κόντρα στην Μπαχτσεσεχίρ ήταν υπέροχο, το 28-8 δείχνει ότι είμαστε η ίδια ομάδα που μπορεί να κάνει... φασαρία. Έχουμε μια ακόμη πρακτική για να το πετύχουμε. Το λέω αυτό, γιατί ο χρόνος δεν είναι φίλος μας. Προσπαθούμε να φτιάξουμε πράγματα με συγκεκριμένο περιορισμένο χρόνο».