Νέντοβιτς: «Αισθάνομαι σαν μικρό παιδί που επιστρέφω στο Ερυθρό Αστέρα»

Δηλώσεις παραχώρησε ο Νεμάνια Νέντοβιτς αναφορικά με την επιστροφή του στον Ερυθρό Αστέρα αλλά και το Eurobasket 2022.

Νέντοβιτς: «Αισθάνομαι σαν μικρό παιδί που επιστρέφω στο Ερυθρό Αστέρα»

Ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού ξεκίνησε την μπασκετική του καριέρα στον Ερυθρό Αστέρα σε ηλικία 15 ετών, ενώ υπέγραψε στα 18 του το 2008 το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο με τους «ερυθρόλευκους» του Βελιγραδίου.

Έμεινε στο Αστέρα μέχρι το 2012 ακολουθώντας μια πετυχημένη καριέρα, παίζοντας μεταξύ άλλων σε Βαλένθια, Μάλαγα, Αρμάνι Μιλάνο και Γκόλντεν Στέιτ Γουόριος.

Πλέον μετά από 10 χρόνια επιστρέφει στην ομάδα της καρδιάς του και αισθάνεται, σύμφωνα με δηλώσεις του στο σερβικό «politika.rs», σαν... μικρό παιδί.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τη μετακίνησή του στον Ερυθρό Αστέρα: «Αισθάνομαι σαν ένα παιδί που περίμενε 10 χρόνια για να συμβεί αυτό. Ακόμη δεν έχω καταλάβει ότι θα αγωνίζομαι για τον Αστέρα. Όταν αγωνιστώ μπροστά στους φιλάθλους της ομάδας, όλα θα είναι διαφορετικά».

Για το Ευρωμπάσκετ: «Η ψυχική και συναισθηματική κούραση είναι το κυριότερο. Αυτό το Ευρωμπάσκετ είχε τόσο μεγάλη επιρροή σε όλους, μας βύθισε όλους ψυχολογικά. Ήμουν μέλος αυτής της ομάδας που έχασε τον ημιτελικό του 2015. Πιστέψτε με δεν ήταν το ίδιο πράγμα. Μπορώ να δω από τα πρόσωπα και των άλλων παικτών πως τους κόστισε. Όλοι τελείωσαν τη διοργάνωση και πήγαν με άδεια χέρια στις ομάδες τους».

Για τον τραυματισμό του: «Ειλικρινά θα με τρέλαινε εάν δεν δοκίμαζα κάτι. Αν απλά έπρεπε να κάτσω σε ένα ξενοδοχείο και να πάω στο Βερολίνο για το τίποτα. Θυμήθηκα αμέσως τις θεραπείες. Ήταν ενθαρρυντικό το ότι μου είχαν πει πως θα μπορούσα να παίξω στον ημιτελικό εάν πέρναγε η Σερβία. Εντέλει δεν χρειάστηκε. Όμως η θεραπεία θα βοηθήσει πριν από την έναρξη της σεζόν».