Ζαν Τάμπακ: «Ο Χεζόνια πρέπει να προσαρμοστεί στη Ρεάλ, δεν θα είναι η πρώτη και μοναδική επιλογή»

Ο Ζαν Τάμπακ προειδοποίησε τον συμπατριώτη του Μάριο Χεζόνια για τη Ρεάλ.

 Ζαν Τάμπακ: «Ο Χεζόνια πρέπει να προσαρμοστεί στη Ρεάλ, δεν θα είναι η πρώτη και μοναδική επιλογή»

Έχοντας θητεύσει ως ασίσταντ κόουτς της Ρεάλ Μαδρίτης για πέντε χρόνια- κατακτώντας με τον Λάσο την Ευρωλίγκα του 2015- και παίκτης της για μία σεζόν, ο σπουδαίος Ζαν Τάμπακ γνωρίζει από το Α ως το Ω τη νοοτροπία της “Βασίλισσας”.

Όπως γνωρίζει και τον Κροάτη συμπατριώτη του, Μάριο Χεζόνια, που διακρίνεται για την ευχέρεια του στο σκοράρισμα αλλά είναι γνωστό επίσης πως έχει μία τάση… αποκλειστικής σχέσης με την μπάλα.

Κάτι που στη Ρεάλ δεν μπορεί να γίνει. Είναι αδύνατον, αλλά έτσι κι αλλιώς ο Τάμπακ προειδοποιεί τον Χεζόνια σε συνέντευξη που παραχώρησε σε κροατική ιστοσελίδα:

«Θα πρέπει να προσαρμοστεί στο παιχνίδι και σε ένα σύστημα όπου δεν θα είναι η πρώτη και ούτε η μοναδική επιλογή. Αυτό δείχνει και το μεγαλείο της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο σύλλογος έχει πολλούς παίκτες που διαθέτουν ειδικό βάρος, ποιότητα και όλοι πρέπει να ταιριάζουν σε αυτό» λέει ο Ζαν Τάμπακ, νυν προπονητής της πολωνικής Τρεφλ Σοπότ και συνεχίζει:

«Ο Χεζόνια είναι ένας πολύ ταλαντούχος παίκτης. Έχει δείξει το μεγαλείο της ποιότητας και του ταλέντου του, ωστόσο, το να παίζεις στη Ρεάλ Μαδρίτης δεν είναι το ίδιο με το να παίζεις σε άλλους συλλόγους. Σίγουρα ωστόσο διαθέτει ό,τι ακριβώς χρειάζεται για να είναι επιτυχημένος σε αυτό το επίπεδο».

Η Ρεάλ διαθέτει αυτή τη στιγμή στις θέσεις 2-3 τους Ρούντι, Χάνγκα, Ντζάναν Μούσα, Χεζόνια, Κοζέρ, Αμπάλντε και Γκάμπριελ Ντεκ.