GM Mονακό: «Οι μάχες με Ολυμπιακό έφερε τεράστιο ενδιαφέρον στη Γαλλία»

Ο GM της Μονακό αναφέρθηκε στο μπάτζετ της ομάδας, στις δυναμικές κινήσεις στο ρόστερ, αλλά και στα ματς με Ολυμπιακό.

GM Mονακό: «Οι μάχες με Ολυμπιακό έφερε τεράστιο ενδιαφέρον στη Γαλλία»

Ο Ολέξι Γεφίμοφ είναι ο GM της Μονακό ο οποίος προχώρησε σε μία αποκαλυπτική συνέντευξη. Αναφέρθηκε στο μπάτζετ των Μονεγάσκων, στις δυναμικές κινήσεις που έχει κάνει η ομάδα, αλλά και στα περίφημα playoffs κόντρα στον Ολυμπιακό.

Συγκεκριμένα, σχολίασε τα εξής: «Ο Αλεξέι Φεντορίτσεφ, o Πρόεδρος, είναι απόλυτα αφοσιωμένος στο πρότζεκτ και είναι έτοιμος να αυξήσει την οικονομική του συνεισφορά.

Η Κυβέρνηση του Μονακό μάς έχει στηρίξει πάρα πολύ, αλλά σύμφωνα με το financial fair play της Ευρωλίγκας, οι μέτοχοι δεν μπορούν να προσφέρουν πάνω από το 50% του μπάτζετ. Γι αυτό και δουλεύουμε πάνω στο διαφημιστικό/εμπορικό κομμάτι, ώστε να αυξήσουμε τα έσοδα.

Τους τελευταίους 12 μήνες, έχουμε μετατρέψει μία άγνωστη ομάδα σε διεκδικήτρια ομάδα του Final Four. Η μάχη μας με τον Ολυμπιακό στην οκτάδα έφερε τεράστιο ενδιαφέρον στη Γαλλία και την Ευρώπη.

Ο βασικός μας στόχος είναι να γίνουμε μέτοχοι στην Ευρωλίγκα, αλλά πρέπει να εξασφαλίσουμε την wild card για πολλές σεζόν. Γι αυτό πρέπει να δείξουμε ότι η Μονακό είναι ένα σταθερό και βιώσιμο πρότζεκτ με μακροπρόθεσμο όραμα και εξέλιξη στον αθλητισμό, την οικονομία και την υποδομή.

Τα προηγούμενα χρόνια, υπήρχε κριτική γιατί μετά από καλές σεζόν, δεν μπορούσαμε να κρατήσουμε τους βασικούς μας παίκτες. Το γεγονός ότι αυτό δεν θα ισχύει με τον Μάικ Τζέιμς, στέλνει ένα ακόμα μήνυμα: υπάρχει εξέλιξη στην ομάδα”

Θυμίζουμε ότι η Μονακό υπέγραψε τους Τζον Μπράουν, Τζόρνταν Λόιντ, Έλι Οκόμπο, ενώ συνεχίζουν οι Μάικ Τζέιμς, Ντόντα Χολ, Άλφα Ντιαλό, Σάσα Ομπράντοβιτς.