EuroLeague: Αποκλείστηκε από τους αγώνες η ΤΣΣΚΑ, αλλά ψηφίζει

Στην πρώτη Γενική Συνέλευση χωρίς τον Τζόρντι Μπερτομέου αποφασίστηκε ο αποκλεισμός της ΤΣΣΚΑ Μόσχας από τους αγώνες, αλλά η συμμετοχή της ρωσικής ομάδας στις αποφάσεις

EuroLeague: Αποκλείστηκε από τους αγώνες η ΤΣΣΚΑ, αλλά ψηφίζει

Στην πρώτη Γενική Συνέλευση της EuroLeague, που πραγματοποιήθηκε σήμερα (8/7) χωρίς τον Τζόρντι Μπερτομέου, αποφασίστηκε ο αποκλεισμός της ΤΣΣΚΑ Μόσχας από τα παιχνίδια της διοργάνωσης, όμως οι Ρώσοι θα συμμετέχουν στη λήψη αποφάσεων.

Ο Μπερτομέου αποτελεί πλέον παρελθόν από τον προεδρικό θώκο της EuroLeague και στην πρώτη, χωρίς τον Ισπανό παράγοντα, γενική συνέλευση ελήφθησαν δύο αποφάσεις, με την σημαντικότερη να αφορά την ΤΣΣΚΑ (ιδρυτικό στέλεχος της λίγκας), η οποία παραμένει ισότιμο μέλος σε όλες τις αποφάσεις που θα λαμβάνονται για τη διοργάνωση και όχι μόνο.

Να σημειωθεί πως για την τελευταία απόφαση οι ψήφοι ήταν 15-5. Μειοψήφησε το μπλοκ των τριών ισπανικών (Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Μπασκόνια) και των δύο τουρκικών ομάδων (Εφές, Φενέρμπαχτσε). Υπέρ της ΤΣΣΚΑ ψήφισαν όλες οι υπόλοιπες ομάδες και λίγκες.

Οι Μέτοχοι της EuroLeague Commercial Assets συνεδρίασαν την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022 και έλαβαν τις ακόλουθες αποφάσεις:

1. Επανεξέταση και έγκριση της λίστας των ομάδων που συμμετέχουν στις διοργανώσεις της Turkish Airlines EuroLeague και 7DAYS EuroCup 2022-2023.

2. Τροποποίηση του καταστατικού των αγώνων της EuroLeague με την προσθήκη νέου άρθρου που διέπει τις συνέπειες της εφαρμογής του άρθρου 151 («απρόβλεπτες περιστάσεις»), ιδίως τον περιορισμό των επιπτώσεων στα δικαιώματα των αδειοδοτημένων σωματείων όσον αφορά τη συμμετοχή τους στη λήψη αποφάσεων.