Τα ανοιχτά μέτωπα του Ολυμπιακού στις μεταγραφές

Το fosonline.gr αναλύει τα μέχρι τώρα δεδομένα στο μεταγραφικό παζάρι για τον Ολυμπιακό - Οι παίκτες που θέλει. 

Τα ανοιχτά μέτωπα του Ολυμπιακού στις μεταγραφές

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ αποτελεί παρελθόν για τον Ολυμπιακό καθώς ενημέρωσε την ομάδα πως θα επιστρέψει στο ΝΒΑ. Αυτός ήταν ο στόχος του από πέρσι. Όμως, η αλήθεια είναι πως μέχρι και πριν λίγες μέρες, προτεραιότητά του ήταν να ανανεώσει το συμβόλαιο του με τους Πειραιώτες. Οι δύο πλευρές ήταν κοντά σε συμφωνία. Με ένα συμβόλαιο κοντά στο 1.100.000 δολάρια. Στην πορεία όμως ήρθε η πρόταση της Φενέρμπαχτσε (1.500.000 δολάρια), ο παίκτης βρέθηκε σε δίλημμα, αλλά το ενδιαφέρον των Μάβερικς άλλαξε τα δεδομένα. Ο Έλληνας ομογενής γκαρντ θα συνεχίσει την καριέρα του στο Ντάλας.

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, έχει βρεθεί σε θέση να ψάχνει για «2άρι» τώρα. Και δεν υπάρχουν πολλές καλές διαθέσιμες περιπτώσεις στην αγορά. Έχει ξεχωρίσει την περίπτωση του Αϊζάια Κάνααν. Του 31χρονου γκαρντ, ο οποίος έχει εμπειρία σε επίπεδο EuroLeague, έχοντας παίξει στην Ούνικς Καζάν. Καλός σουτέρ, με αξιόπιστο τρίποντο, ο οποίος διαθέτει έφεση στο σκορ. Του λείπει βέβαια το μέγεθος καθώς είναι 1.83 στο ύψος.

Ο δεύτερος γκαρντ που κοιτάζει ο Ολυμπιακός είναι ο Ματ Τόμας. Ο 28χρονος σούτινγκ-γκαρντ που έμεινε ελεύθερος από τους Μπουλς. Ο Αμερικανός φημίζεται για το καλό του περιφερειακό σουτ. Έχει εμπειρία σε επίπεδο Ευρώπης, στο Eurocup, έχοντας διαπρέψει με τη Βαλένθια. Σε Ισπανία-Ευρώπη είχε 43% στο τρίποντο.

Στη λίστα βρίσκεται και ο Νικ Καλάθης. Είναι θέμα χρόνου να αποδεσμευτεί από τη Μπαρτσελόνα, αλλά ακόμη δεν είναι ελεύθερος. Δεν είναι σκόρερ, δεν είναι "2άρι", αλλά πρόκειται αναμφίβολα για έναν εκ των κορυφαίων πλέι-μέικερ στην EuroLeague. Έχει ποιότητα, εμπειρία, οργανωτικές αρετές και φυσικά είναι Έλληνας! Είναι σημαντικό να υπάρχει και γηγενής κορμός στο ρόστερ, σε μία εποχή που όσο τα χρόνια περνάνε, τόσο μειώνεται και η δεξαμενή των αξιόλογων Ελλήνων παικτών.

Στους ψηλούς, ο Ολυμπιακός έχει έρθει σε συμφωνία με τον Άλεκ Πίτερς. Ο Αμερικανός πάουερ-φόργουορντ έχει συμφωνήσει σε όλα με τους Πειραιώτες και μένει η ανακοίνωση από τους ερυθρόλευκους για την έναρξη της συνεργασίας τους με τον παίκτη. Παράλληλα, οι νταμπλούχοι Ελλάδας δείχνουν να βρίσκονται σε καλό δρόμο στο να πάρουν την υπογραφή του Κώστα Αντετοκούνμπο, για τον ρόλο του τρίτου ψηλού στο ρόστερ, στη θέση δηλαδή του Λιβιό Ζαν-Σαρλ.

Ο Ολυμπιακός παρακολουθεί τις εξελίξεις με τον Σάσα Βεζένκοφ, ο οποίος δείχνει να θέλει να εξαντλήσει τα περιθώρια έως και την 20η Ιουλίου, αναμένοντας την πρόταση των Κινγκς. Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Αν δεν ήθελε να δοκιμάσει το όνειρο του ΝΒΑ, θα είχε ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του στους Πειραιώτες, τονίζοντάς τους πως θα συνεχίσει στην ομάδα. Μέχρι τώρα, δεν το έχει κάνει...