Ολυμπιακός: Η εξήγηση των τριών κινήσεων στις μεταγραφές

Αγγελόπουλοι και Μπαρτζώκας σχολίασαν πως ο Ολυμπιακός θα προχωρήσει σε τρεις κινήσεις στο μεταγραφικό παζάρι - Το fosonline.gr αναλύει τις θέσεις που θα γίνουν αυτές. 

Ολυμπιακός: Η εξήγηση των τριών κινήσεων στις μεταγραφές

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το ιστορικό νταμπλ φέτος, συμμετείχε και στο Final-Four της EuroLeague και η φετινή χρονιά είναι αναμφίβολα μία από τις πιο πετυχημένες στην ιστορία του τμήματος μπάσκετ του συλλόγου. Το θετικό για τον Γιώργο Μπαρτζώκα είναι πως η ομάδα απέβαλε το άγχος και την πίεση της επιστροφής στους τίτλους, η εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του γιγαντώθηκε, έχει κερδίσει επάξια την ανανέωση στο συμβόλαιό του και αναμφίβολα φέτος θα έχει πιο εύκολο έργο ώστε να στήσει την ομάδα όπως ακριβώς θέλει. Γιατί και ο σύλλογος γιγάντωσε ξανά το προφίλ του στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και θα γίνει ξανά θελκτικός προορισμός για τον κάθε παίκτη.

Κατά τη διάρκεια των δηλώσεών τους, τόσο ο προπονητής της ομάδας, Γιώργος Μπαρτζώκας, όσο και οι πρόεδροι της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, ανέφεραν τον αριθμό «3» στις μεταγραφές που θα γίνουν για την ενίσχυση των "ερυθρολεύκων" ενόψει της νέας σεζόν. Σε ποιες θέσεις όμως θα γίνουν;

Η μία μεταγραφή είναι δεδομένο πως θα γίνει στη θέση «4», από τη στιγμή που αποχώρησε ο Γιώργος Πρίντεζης. Με έναν παίκτη που θα αποτελέσει τον μπασκετμπολίστα πίσω από τον βασικό Σάσα Βεζένκοφ.

Από εκεί και πέρα, είναι εξαιρετικά αμφίβολη, τόσο η παραμονή του Χασάν Μάρτιν στο "5", όσο και τον Λιβιό Ζαν-Σαρλ, ο οποίος είχε τον ρόλο του έξτρα ψηλού στο ρόστερ. Για τον Αμερικανό υπάρχει προβληματισμός καθώς εμφάνισε προβλήματα με τα γόνατά του, ενώ για τον Γάλλο υπάρχει η σκέψη να μείνει ελεύθερος και να έρθει στη θέση του ένας διαφορετικός ψηλός που να μπορεί να παίξει και στις δύο θέσεις.

Παράλληλα, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο παραμονής του Τάιλερ Ντόρσεί. Ο Ολυμπιακός θέλει να τον διατηρήσει στο ρόστερ του. Ο παίκτης, όμως, έχει στο μυαλό του το ενδεχόμενο επιστροφής στο ΝΒΑ, ενώ παράλληλα και για να μείνει θέλει σημαντική αύξηση των αποδοχών του. Στο σενάριο που αποχωρήσει, είναι δεδομένο πως η ΚΑΕ θα επιδιώξει να βρει τον αντικαταστάτη του. Με έναν γκαρντ που θα έχει έφεση στο σουτ και στο σκορ.