Αταμάν: «Μεσίνα και Ομπράντοβιτς οι καλύτεροι αν και κερδίζω περισσότερους τίτλους τελευταία»

Ο Εργκίν Αταμάν χαρακτήρισε ως κορυφαίους προπονητές στο ευρωπαϊκό μπάσκετ τους Ζέλικο Ομπράντοβις και Έτορε Μεσίνα, μολονότι υπογράμμισε πως ο ίδιος κατακτά τελευταία περισσότερους τίτλους.

Αταμάν: «Μεσίνα και Ομπράντοβιτς οι καλύτεροι αν και κερδίζω περισσότερους τίτλους τελευταία»

Ο Εργκίν Αταμάν προσέθεσε στην συλλογή του το πέμπτο ευρωπαϊκό τρόπαιο της καριέρας του οδηγώντας την Αναντολού Εφές σε back to back κατακτήσεις στην EuroLeague.

Αναλυτικά, είχαν προηγηθεί το Σαπόρτα 2002 με τη Σιένα, το EuroChallenge 2012 με την Μπεσίκτας, το EuroCup 2016 με τη Γαλατάσαραϊ και την περσινή EuroLeague για τον Αταμάν, ο οποίος τόνισε πως: «Κάνω εξαιρετική δουλειά στην Αναντολού Εφές, αλλά πρέπει να πω και πάλι ότι οι καλύτεροι προπονητές στην Ευρώπη είναι ο Έτορε Μεσίνα και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Τελευταία εγώ κερδίζω περισσότερους τίτλους, αλλά εκείνοι παραμένουν οι κορυφαίοι»

Παράλληλα ο Τούρκος προπονητής μίλησε και για το ζευγάρι των τελικών στο ιταλικό πρωτάθλημα ανάμεσα στην Αρμάνι Μιλάνο και την Βίρτους Μπολόνια:

«Θα είναι πολύ ισορροπημένο ζευγάρι, αλλά πιστεύω πως η Αρμάνι έχει περισσότερες πιθανότητες. Είναι νευριασμένοι που δεν πήγαν στο Final 4, ενώ πέρσι είχαν αδειάσει μετά από αυτό».

Τώρα έχουν την κατάλληλη ψυχολογία και πιστεύω πως έχουν 60% να πάρουν το πρωτάθλημα. Για την Βίρτους Μπολόνια χαίρομαι που επέστρεψε στην EuroLeague. Ξέρω ότι έχουν σπουδαίο οργανισμό και θα φτιάξουν πολύ δυνατή ομάδα. Είναι ήδη ομάδα EuroLeague. Όταν έχεις παίκτες όπως ο Τεόντοσιτς, ο Μπελινέλι και ο Σενγκέλια, έχεις ένα ρόστερ πρώτης τάξεως, ενώ διαθέτουν κι έναν σπουδαίο προπονητή, τον Σέρτζιο Σκαριόλο. Θα είναι μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης».