Μίτροβιτς:« Δεν τσακώθηκα με τον Τζέιμς, έφυγα μόνος μου»

Ο Μαυροβούνιος προπονητής Ζβέζνταν Μίτροβιτς μίλησε για την αποχώρησή του από τη Βιλερμπάν και τη Μονακό, ενώ παραδέχθηκε πως ο διάδοχός του Σάσα Ομπράντοβιτς έκανε εξαιρετική δουλειά

Μίτροβιτς:« Δεν τσακώθηκα με τον Τζέιμς, έφυγα μόνος μου»

Την δική του διάσταση για την αιτία του «διαζυγίου» του με τη Μονακό τη φετινή σεζόν, αποκάλυψε ο Ζβέζνταν Μίτροβιτς.

Ο Μαυροβούνιος προπονητής διέψευσε τις φήμες που τον ήθελαν να φεύγει εξαιτίας κάποιας κόντρας με τον Μάικ Τζέιμς, λέγοντας πως απλώς υπήρχε απόσταση στη φιλοσοφία με τη διοίκηση και πως παραιτήθηκε ύστερα από δική του πρωτοβουλία.

Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι έμπειρος τεχνικός τόνισε πως ο Σάσα Ομπράντοβιτς, ο οποίος τον αντικατέστησε έκανε εξαιρετική δουλειά στους Μονεγάσκους.

«Ήταν μία ξεχωριστή κατάσταση στη Μονακό. Η Βιλερμπάν ήταν μία άλλη ιστορία. Μετά το τέλος της σεζόν, ο Τόνι Πάρκερ έκανε προπονητή τον αδερφό του. Μου αιτιολόγησαν την απομάκρυνσή μου, λέγοντας πως υπήρχε δυσαρέσκεια για μένα από τους χορηγούς, επειδή ήμουν επιθετικός προς τους διαιτητές.

Φυσικά, κάθε φυσιολογικός άνθρωπος γελάει με τέτοια δικαιολογία. Αυτή η διαδικασία είναι στα δικαστήρια και σύντομα θα τελειώσει», δήλωσε αρχικά ο Μαυροβούνιος προπονητής.

Για τη λύση της συνεργασίας του με τη Μονακό: «Η ιστορία με τη Μονακό είναι εντελώς διαφορετική, καθώς εκεί έφταιγα για… όλα. Μόνος μου πήρα την απόφαση να αποχωρήσω. Θα μπορούσα να καθυστερήσω την αποχώρησή μου, ωστόσο η Μονακό σημαίνει πολλά για μένα. Είναι η ομάδα που μου έδωσε την ευκαιρία να εργαστώ εκεί από τη χαμηλή κατηγορία και έχουμε μία πολύ καλή σχέση.

Τον Σεπτέμβριο έγινε μία ολοκληρωτική αλλαγή στη δομή της ομάδας. Από τον πρόεδρο μέχρι τη χρηματοδότηση. Έτσι, υπήρξε αλλαγή και στην πολιτική και στο μπάτζετ. Μέχρι τον Ιούνιο είχαμε αποκτήσει παίκτες ενός ορισμένου επιπέδου και από τον Σεπτέμβριο θα μπορούσα να πάρω όποιον ήθελα. Εκείνη την εποχή, ήταν ελεύθεροι στην αγορά παίκτες όπως οι Μάικ Τζέιμς και Γουίλ Τόμας, που είναι σπουδαίοι παίκτες.

Έδωσα τη συγκατάθεσή μου για την απόκτησή τους και κανείς δεν πίεσε. Όλοι ήταν επιλογές μου, καθώς ο πρόεδρος μου είχε δώσει το ελεύθερο να κάνω ό,τι ήθελα».

Για τη σχέση του με τον Μάικ Τζέιμς: «Δεν μπορούν να ταιριάξουν όλοι οι χαρακτήρες μεταξύ τους. Δεν έγιναν σκάνδαλα και καβγάδες, αλλά δεν είχαμε τόσο καλά αποτελέσματα έκανα μία ειλικρινή συζήτηση με τους ανθρώπους της ομάδας και τους είπα ότι αν δεν γίνουν κοψίματα, τότε θα είμαι εκείνος που θα αποχωρούσε.

Και έτσι λύσαμε τη συνεργασία φιλικά. Όπως αποδείχθηκε ήταν μία σωστή κίνηση, καθώς στη συνέχεια ανέλαβε ο Σάσα Ομπράντοβιτς και η ομάδα… ξύπνησε. Είναι ένα πολύ ταλαντούχο ρόστερ. Ακόμη και στα άσχημα αποτελέσματα, ήταν από τις πιο καλές ομάδες της EuroLeague. Ωστόσο, ο τρόπος λειτουργίας μου με κάποιους παίκτες που αποκτήθηκαν προς το τέλος δεν ταίριαζε…».