EuroLeague: Η επόμενη ημέρα χωρίς τον Μπερτομέου

Ο Τζόρντι Μπερτομέου δεν θα είναι CEO της EuroLeague μετά τις 30 Ιουνίου. Το μεταβατικό στάδιο και η επόμενη μέρα.

EuroLeague: Η επόμενη ημέρα χωρίς τον Μπερτομέου

Είναι πλέον οριστικό. Παρά τις ελπίδες του Τζόρντι Μπερτομέου περί του αντιθέτου, δεν θα παραμείνει στη θέση του CEO της EuroLeague μετά τις 30 Ιουνίου 2022.

Την εξέλιξη αυτή στην ουσία «σφράγισε» η συνάντηση των ομάδων-μετόχων στην Βαρκελώνη την Τετάρτη (25/5), οι οποίες γνωστοποίησαν στον Καταλανό ότι η απόφαση για αποχώρησή του από το πόστο παραμένει ειλημμένη.

Η μεταβατική περίοδος

Παρά την απομάκρυνσή του από τη θέση, ο Μπερτομέου δεν θα απομακρυνθεί πλήρως, αλλά αναμένεται για τουλάχιστον ένα διάστημα να αναλάβει ρόλο εξωτερικού συμβούλου, ώστε η μετάβαση στη νέα εποχή της EuroLeague να γίνει με όσο το δυνατόν πιο ομαλό τρόπο.

Για την ώρα, έχουν ακουστεί διάφορα ονόματα για να αναλάβουν τα ηνία (;) της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, αν και ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί ποιο μοντέλο θα αποτελέσει τη βάση για την επόμενη μέρα της EuroLeague.

Μεταξύ άλλων, ο GM της Μπάγερν, Μάρκο Πέσιτς, ο GM της Ζάλγκιρις, Παούλιους Μοτεϊγιούνας, ο αντιπρόεδρος του ΝΒΑ Europe, Τζέζους Μπουένο, έχουν προταθεί, ενώ υπήρξε ένα σενάριο για τον Ντέιβιντ Φέντερμαν, ως διάδοχο του Μπερτομέου, το οποίο όμως διαψεύσθηκε από τη Μακάμπι.

Οι στόχοι της διοργάνωσης στο μέλλον

Ασχέτως προσώπου και μοντέλου που θα ακολουθηθεί στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης, ορισμένα στοιχεία ενόψει της επόμενης ημέρας είναι σαφή.

Οι ομάδες-μέτοχοι της EuroLeague είναι δεδομένο ότι θέλουν να έχουν ακόμα μεγαλύτερο ρόλο και λόγο στα τεκταινόμενα της διοργάνωσης. Το πώς ακριβώς θα επιτευχθεί αυτό μένει να φανεί...

Το οικονομικό είναι ένα μεγάλο ζήτημα. Η EuroLeague βλέπει διαρκώς την οικονομική ψαλίδα με το NBA τα τελευταία χρόνια να ανοίγει. Ρεαλιστικά, η διαφορά αυτή δεν γίνεται από τη μία στιγμή στην άλλη να κλείσει. Η αύξηση των εσόδων πάντως για την διοργάνωση και τις ομάδες είναι ένα θέμα που θα εξεταστεί ενδελεχώς το προσεχές διάστημα...