Oλυμπιακός: Δύο με τρεις κινήσεις - Θέμα χρόνου το νέο συμβόλαιο σε Μπαρτζώκα

Ο Ολυμπιακός θα παρουσιαστεί του χρόνου στην Ευρώπη ακόμη πιο ισχυρός - Θα γίνουν δύο με τρεις ουσιαστικές κινήσεις - Θέμα χρόνου το νέο συμβόλαιο στον Γιώργο Μπαρτζώκα. 

Oλυμπιακός: Δύο με τρεις κινήσεις - Θέμα χρόνου το νέο συμβόλαιο σε Μπαρτζώκα

Ο Ολυμπιακός oλοκλήρωσε τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις. Η σεζόν χαρακτηρίζεται πετυχημένη. Η ομάδα όχι μόνο έδωσε ξανά το «παρών» στα playoffs της EuroLeague, αλλά επέστρεψε και στα Final-Four, παίρνοντας και πάλι θέση στην ελίτ της Ευρώπης. Εκεί που ανήκει. Τρώγοντας ανοίξει και η όρεξη όμως. Από τη στιγμή που η ομάδα έδειξε πως τρύπησε το ταβάνι της, οι Αγγελόπουλοι θα επιχειρήσουν να τη στηρίξουν ακόμη περισσότερο. Όταν θα έρθει η ώρα, υπάρχει διάθεση να γίνουν καλές και ουσιαστικές κινήσεις, οι οποίες θα αναβαθμίσουν το ρόστερ της ομάδας ακόμη περισσότερο.

Το ευχάριστο για τον Ολυμπιακό είναι πως διαθέτει έναν καλό βασικό κορμό. Σλούκας, Παπανικολάου, Βεζένκοφ, Φαλ, ΜακΚίσικ, Ουόκαπ, Λαρεντζάκης, έχουν συμβόλαιο τουλάχιστον και για τη νέα σεζόν. Από εκεί και πέρα, διοίκηση και προπονητής θα αποφασίσουν και για το μέλλον των άλλων παικτών. Εφόσον ο Γιώργος Πρίντεζης επιβεβαιώσει την πρόθεση του να σταματήσει την καριέρα του, η ομάδα θα κινηθεί για ένα αξιόλογο "4άρι", πίσω από τον Σάσα Βεζένκοφ.

Υπάρχει μεγάλη διάθεση για παραμονή του Τάιλερ Ντόρσεϊ στο ρόστερ, αλλά ο παίκτης έχει πάντα στο μυαλό του και το ΝΒΑ. Φέτος, πάντως, κατάλαβε πως στον Πειραιά έχει βρει ένα μέρος που ταιριάζει στις φιλοδοξίες του. Ο Ολυμπιακός κατακτά τίτλους, συμμετέχει στα Final-Four και σε όλη αυτή την προσπάθεια έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Ακόμη και αν θελήσει να αποχωρήσει, όμως, η ομάδα θα κινηθεί για «2άρι» υψηλού επιπέδου. Μοιρασμένες οι πιθανότητες παραμονής του Χασάν Μάρτιν, κυρίως επειδή δημιουργεί αμφιβολίες η κατάσταση της υγείας του. Και να φύγει, όμως, στην αγορά θα υπάρξουν αξιόλογες ευκαιρίες για σέντερ. Ελεύθερος μένει ο Λιβιό Ζαν-Σαρλ, ο οποίος την τελευταία διετία έχει ουσιαστικά τον ρόλο του τρίτου ψηλού, ο οποίος μοιράζεται τον χρόνο στο «4» και στο «5».

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας κάνει και εκείνος πλάνα για τη νέα σεζόν, αλλά όπως αστειεύτηκε και ο ίδιος, «λέω, λέω, αλλά εγώ δεν έχω συμβόλαιο για τη νέα σεζόν». Όλα στην ώρα τους όμως. Είναι ειλημμένη απόφαση η επέκταση της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών. Οι Αγγελόπουλοι έχουν μεγάλη εμπιστοσύνη στο όραμα του κορυφαίου κόουτς στην EuroLeague για τη σεζόν 2021-2022 και μαζί του θέλουν να πορευτούν για τα επόμενα χρόνια. Η στήριξη είναι δεδομένη και από τον κόσμο, ο οποίος και τον αποθέωσε στο Βελιγράδι.