Πολλά δάκρυα, αλλά όχι δάκρυα για τον Γιώργο Πρίντεζη

Ο κόσμος του Ολυμπιακού ήταν ο θριαμβευτής στο final four της Euroleague. Ο Γιώργος Πρίντεζης το πρόσωπο που γνώρισε τη μεγαλύτερη αποθέωση σε στιγμές που η συγκίνηση περίσσεψε. Όπως και όσα πέτυχε αυτός ο τεράστιος παίκτης στην τεράστια καριέρα του.

Πολλά δάκρυα, αλλά όχι δάκρυα για τον Γιώργο Πρίντεζη

Ο Ολυμπιακός έκανε τη δική του μεγάλη προσπάθεια για να νικήσει την Μπαρτσελόνα σε έναν αγώνα που έμοιαζε με τελικό, όπως είπε ο Μίροτιτς μετά τον αγώνα αποθεώνοντας με τη σειρά του την ατμόσφαιρα από τον κόσμο του Ολυμπιακού. Τον πραγματικό θριαμβευτή του final four της φετινής Euroleague, όπως καθεμιά από τις μεγάλες μπασκετικές προσωπικότητες που συμμετείχαν σε αυτό παραδέχτηκαν με θαυμασμό.

Ένας κόσμος που αναγνώρισε στον Γιώργο Μπαρτζώκα το μεγάλο μερίδιο της επιτυχίας με την αποθέωση στο ξεκίνημα. Μήνυμα ηχηρό ως απάντηση σε όσα σχολιάστηκαν από ειδικούς και μη μετά τα τελευταία δευτερόλεπτα του ημιτελικού με την Εφές. Αλλά το πιο συγκλονιστικό ήταν ό,τι συνέβη με τον Γιώργο Πρίντεζη. Δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του για το «Γιώργο ψυχάρα Ολυμπιακάρα», όπως και κανείς άλλωστε. Όμως δεν μπορεί να υπάρχουν δάκρυα, ούτε καν συγκίνησης, για την παρουσία επί δύο δεκαετίες αυτής της τεράστιας μορφής. Ενός παίκτη-κόσμημα εντός και εκτός παρκέ. Με κορυφαίες στιγμές, με τίτλους, με... πεταχτάρια, με καρφώματα, με άμυνες, με ατάκες.

Ο κόσμος του Ολυμπιακού, αυτός που ήταν κι αυτός που δεν ήταν στο Βελιγράδι, θα ήθελε πάρα πολύ να δει τον Πρίντεζη πρωταθλητή Ευρώπης ξανά. Δεν έγινε. Οι τελικοί στην Ελλάδα αποτελούν την τελευταία πρόκληση. Αν και αυτό που άπαντες, Ολυμπιακοί και μη, θα ήθελαν είναι να ανακοινώσει ο Γιώργος ότι θα συνεχίσει. Κι άλλο. Δικαιούται φυσικά την αποθέωση που γνώρισε στο Βελιγράδι, δικαιούται την απόφαση για τον εαυτό του, δικαιούμαστε και όλοι να τον βλέπουμε για όσο ακόμη γίνεται στα παρκέ...