Ολυμπιακός: Όλοι πάνω στον Βεζένκοφ!

Καταρρακωμένος ο Σάσα Βεζένκοφ για την ήττα του Ολυμπιακού στον ημιτελικό και την εμφάνισή του - Παίκτες και προπονητές έπεσαν πάνω του να τον στηρίξουν. 

Ολυμπιακός: Όλοι πάνω στον Βεζένκοφ!

Είναι γεγονός πως ο Σάσα Βεζένκοφ δεν έπαιξε καλά στον ημιτελικό. Δεν έπιασε την υψηλή απόδοση που θα ήθελε και ο ίδιος. Έκανε μία καταπληκτική σεζόν φέτος, αναδείχθηκε δικαίως σε μέλος της κορυφαίας πεντάδας στην EuroLeague, αλλά στον ημιτελικό δεν παρουσιάστηκε σε ετοιμότητα. Λίγο το άγχος, η πίεση, αλλά και το γεγονός πως η Εφές τον έβαλε σημάδι.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας τον στήριξε και τον εμπιστεύτηκε στο παρκέ για κάτι παραπάνω από 34 λεπτά. Παρά το γεγονός πως ήταν αρκετά άστοχος (1/8 τρίποντα-12.5% τρίποντα), μη βρίσκοντας και λύσεις κοντά στο καλάθι (1/2 δίποντα). Επιθετικά δεν του βγήκε καθόλου το παιχνίδι, αν και μοίρασε 3 ασίστ, ενώ μάζεψε και 8 ριμπάουντ. Όταν βάζει τα μακρινά σουτ, όχι μόνο αναθαρρεί η ψυχολογία του, αλλά ανοίγε και το γήπεδο για τον Ολυμπιακό.

Στο τέλος στάθηκε και μοιραίος. Στην κρίσιμη τελευταία κατοχή, ο Ολυμπιακός έπαιξε με αλλαγές στην άμυνα. Ο Τόμας Ουόκαπ έφυγε από τον Βασίλιε Μίτσιτς, ο Σάσα Βεζένκοφ πήγε πάνω του, έπαιξε την καλύτερη δυνατή άμυνα που θα μπορούσε, αλλά ο Σέρβος γκαρντ ευστόχησε σε ένα αρκετά δύσκολο σουτ στην εκπνοή, δίνοντας την πρόκριση στην ομάδα του.

Τις τελευταίες ώρες ο Σάσα Βεζένκοφ είναι καταρρακωμένος. Αναγνώρισε τα λάθη του, ανέλαβε την ευθύνη της ήττας δημόσια, σε μία ηγετική συμπεριφορά, ενώ ζήτησε και συγνώμη από παίκτες και προπονητές για την αγωνιστική του εικόνα στο παρκέ στον ημιτελικό. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά και ο ίδιος «δεν έχω βγει από το δωμάτιο» εκφράζοντας με τον τρόπο του το μέγεθος της απογοήτευσης του, τόσο από την ήττα, όσο και από τη δική του εμφάνιση. Αυτά όμως συμβαίνουν και είναι σημαντικό το γεγονός να μην τον... καταπιεί!

Όλη η ομάδα, πάντως, έχει πέσει πάνω του. Συμπαίκτες, προπονητές και μέλη του σταφ, τον στηρίζουν, θέλοντας να τον βοηθήσουν να αναθαρρήσει ψυχολογικά. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είπε για εκείνον: «Δεν μπορώ να κριτικάρω κάποιον παρά μόνο τον Σάσα γιατί είπε πως φταίει εκείνος. Όλοι μαζί χάνουμε και όλοι μαζί κερδίζουμε. Υπάρχουν χιλιάδες ώρες δουλειάς εδώ και επαγγελματισμού και δεν γίνεται για μερικά σουτ ή φάουλ να πούμε πως κάποιος φταίει ατομικά. Φταίει όλη μας η ομάδα και όλη η ομάδα έφτασε ως εδώ».

Στη συνέχεια ο Κώστας Παπανικολάου είπε για τον συμπαίκτη του: «Τρομερή η άμυνα του Σάσα, δε νομίζω ότι μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο. Σταμάτησε το δεξί ντράιβ του Μίτσιτς, τον έστειλε αριστερά. Έκανε ένα side step στα αριστερά ο Μίτσιτς, ο Σάσα έκανε το contest στο σουτ, δεν νομίζω ότι μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο».