Ολυμπιακός: Το κίνητρο για την 3η θέση και το Νταμπλ μετά από 25 χρόνια

Ο Ολυμπιακός θέλει τη νίκη στον μικρό τελικό για να δώσει χαρά στους 12.000 φιλάθλους του - Στόχος πλέον το νταμπλ στην Ελλάδα, το οποίο έχει να σημειώσει από το μακρινό 1997.

Ολυμπιακός: Το κίνητρο για την 3η θέση και το Νταμπλ μετά από 25 χρόνια

Στον Ολυμπιακό υπάρχει μεγάλη απογοήτευση. Όχι μόνο για την ήττα, αλλά και για το γεγονός πως δεν μπόρεσαν να δώσουν χαρά στον κόσμο τους. Βλέπετε, αυτό που συνάντησαν στον ημιτελικό ήταν πρωτοφανές. Άλλο να το λες, άλλο να το ζεις. Μπήκαν στο παρκέ και συνάντησαν περίπου 12.000 φιλάθλους τους να τους υποστηρίζουν. Όπου και να κοίταγες, κυριαρχούσε το κόκκινο! Έμπαινε καλάθι από τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα και το γήπεδο σιώταν λες και το ματς διεξαγόταν στο ΣΕΦ. Όπου και αν περπατήσεις αυτήν την περίοδο στο Βελιγράδι, σε κάθε στενό, θα ακούσεις και την ελληνική διάλεκτο.

Μπορεί ο μικρός τελικός να μην έχει λάμψη, αλλά υπάρχει μεγάλο κίνητρο από όλους για τη νίκη. Γιατί ξέρουν πως στις κερκίδες θα βρεθούν και πάλι χιλιάδες οπαδοί τους και θέλουν να τους δώσουν χαρά. Να συνδυαστεί το πάρτι στην κερκίδα με ένα θετικό αποτέλεσμα, αφήνοντας μία γλυκόπικρη γεύση σε αυτό το Final-Four στο Βελιγράδι. Να είστε σίγουροι πως οι Πειραιώτες θα παρουσιαστούν με τεράστιο κίνητρο και επιθυμία για το θετικό αποτέλεσμα. Μόνο σαν αγγαρεία δεν το βλέπουν.

Πλέον, ο Ολυμπιακός θα στρέψει την προσοχή του στο ελληνικό πρωτάθλημα. Στόχος των «ερυθρολεύκων» να πάρουν το τίτλο, σημειώνοντας το πρώτο νταμπλ της ομάδας μετά από 25 χρόνια! Όσο και αν φαίνεται περίεργο, οι Πειραιώτες έχουν να κάνουν το «δύο στα δύο» στις εγχώριες διοργανώσεις από το μακρινό 1997. Το 2010 και το 2011 πήραν το Κύπελλο, αλλά έχασαν το πρωτάθλημα, ενώ το αντίθετο συνέβη το 2012, το 2015 και το 2016.

Όλα δείχνουν πως θα έχουμε «αιώνιο» τελικό και πάλι στο ελληνικό πρωτάθλημα. Μπορεί οι Πειραιώτες να έχουν το πάνω χέρι φέτος στις αναμετρήσεις απέναντι στον Παναθηναϊκό, αλλά στο μεγάλο λιμάνι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να υποτιμήσουν τον αντίπαλό τους. Και θέλουν να κλείσουν τη σεζόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Με συμμετοχή στο Final-Four και με νταμπλ στην Ελλάδα, σε μία εκκωφαντική και άκρως πετυχημένη επιστροφή στην κανονικότητα.