Μπαρτζώκας: «Λάθος αυτό που είπε ο Σάσα, όλοι μαζί χάνουμε - Δεν έχω λόγια για τον κόσμο μας» (vid)

O Γιώργος Μπαρτζώκας... μάλωσε τον Σάσα Βεζένκοφ, ενώ αναφέρθηκε στον κόσμο του Ολυμπιακού χαρακτηρίζοντάς τον συγκλονιστικό.

Μπαρτζώκας: «Λάθος αυτό που είπε ο Σάσα, όλοι μαζί χάνουμε - Δεν έχω λόγια για τον κόσμο μας» (vid)

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιώργου Μπαρτζώκα για τον ημιτελικό με την Εφές, τον Σάσα Βεζένκοφ και τους φίλους του Ολυμπιακού:

«Πολλές φορές λέμε ότι η εμπειρία είναι κάτι θλιβερό που αποκτάς μετά από δύσκολες βραδιές. Ας ελπίσουμε ότι θα μας βοηθήσει στο μέλλον, σίγουρα είναι ένα μάθημα για όλους μας.

Πιο πολύ για να διαχειριστούμε τα συναισθήματά μας, γιατί παίξαμε λίγο περισσότερο με το συναίσθημα στις τελευταίες κρίσιμες στιγμές του παιχνιδιού με την Εφές. Είχαμε πολλές ευκαιρίες να περάσουμε μπροστά, ανοιχτά σουτ, αιφνιδιασμούς, χαμένες βολές, πολλά σημεία όπου αν περνάγαμε μπροστά στο σκορ θα βάζαμε την πίεση στον αντίπαλο.

Πραγματικά όμως δεν μπορώ να κριτικάρω κάποιον. Ο μόνος που θα κριτικάρω είναι ο Σάσα (Βεζένκοφ), γιατί χθες είπε ότι φταίει αυτός. Αυτό ήταν το μεγαλύτερο λάθος που μπορούσε να πει και του το είπα και μπροστά στην ομάδα, ότι εδώ όλοι μαζί χάνουμε και όλοι μαζί κερδίζουμε.

Υπάρχουν χιλιάδες ώρες δουλειάς, κατάθεσης ψυχής και επαγγελματισμού και δεν μπορούμε επειδή δεν βάλαμε δυο σουτ ή δεν κάναμε ένα φάουλ, να πούμε ότι φταίει κάποιος ατομικά. Φταίει όλη η ομάδα μας και όλη η ομάδα μας έφτασε εδώ που έφτασε.

Αυτό που βλέπω από όλους τους Ευρωπαίους προπονητές, αναλυτές μπάσκετ κ.λπ. είναι ότι υπάρχει τεράστια εκτίμηση σε αυτό που έκανε φέτος ο Ολυμπιακός. Κανείς δεν πίστευε στην αρχή της χρονιάς ότι θα φτάσουμε να παίξουμε ημιτελικό και να χάσουμε στο σουτ από τους πρωταθλητές Ευρώπης.

Αν μας το έλεγαν αυτό το καλοκαίρι, θα λέγαμε τι φοβερό! Η πορεία μας γενικά ήταν πολύ καλή φέτος, όσο κι αν η στενοχώρια είναι πάντα η ίδια όταν χάνεις».

Ερωτηθείς για τον κόσμο του Ολυμπιακού, ο κόουτς είπε: «Πραγματικά δεν έχω λόγια, ήταν συγκλονιστικό αυτό που έγινε εδώ. Πιστεύω δεν έχει ξαναγίνει ποτέ σε ομαδικό σπορ να ταξιδέψει 12.000 κόσμος, αυτό που έγινε ήταν φανταστικό.

Η ομάδα μας το κέρδισε αυτό με τον τρόπο που έπαιξε όλη τη χρονιά και κέρδισε την εκτίμηση των φιλάθλων μας. Νιώθω στενοχωρημένος που δεν μπορέσαμε μαζί να παίξουμε έναν τελικό. Αλλά υποσχόμαστε ότι ο Ολυμπιακός τα επόμενα χρόνια θα είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο».