Ο Γιώργος Πρίντεζης στο fosonlline.gr: «Η ομάδα έχει καλό κορμό, ας το πάρουμε του χρόνου» (vid)

Ο Γιώργος Πρίντεζης έχει εμπιστοσύνη στο καλό υλικό που έχει ο Ολυμπιακός και είναι αισιόδοξος για το μέλλον - Η απάντηση για το αιώνιο δίλημμα της τελευταίας φάσης. 

Ο Γιώργος Πρίντεζης στο fosonlline.gr: «Η ομάδα έχει καλό κορμό, ας το πάρουμε του χρόνου» (vid)

Ο Γιώργος Πρίντεζης ενδεχομένως και να έλαβε μέρος στο τελευταίο Final-Four της τεράστιας και πλούσιας καριέρας του. Θα ήθελε να παίξει και στον τελικό, αλλά το νικητήριο τρίποντο του Βασίλιε Μίτσιτς στο τέλος τού στέρησε την ευκαιρία. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού μίλησε στο fosonline.gr, τόσο για την παρουσία της ομάδας στον τελικό, όσο και για το μέλλον της. Η απάντηση που έδωσε για το δίλημμα της τελευταίας κατοχής. Κάνεις φάουλ ή παίζεις άμυνα;.

-Γιώργο, θεωρείς πως η ομάδα στον ημιτελικό είχε λίγο παραπάνω άγχος και πίεση από αυτό που έπρεπε;

«Πάντα υπάρχει ένα άγχος στο Final-Four. Και για αυτό ορισμένες φορές επιλέγονται περισσότερο έμπειροι παίκτες για να ανταπεξέλθουν σε αυτές τις καταστάσεις. Όμως, πάντα υπάρχει άγχος, όσα Final-Four και να έχεις παίξει. Νομίζω πάντως πως στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα δεν είχαμε άγχος. Υπήρχαν διαστήματα που βρήκαμε ρυθμό. Απλά, ορισμένες αποφάσεις μας στέρησαν τη νίκη».

-Νιώθεις πως ίσως και να σας εγκατέλειψε λίγο η τύχη στο τέλος; Επειδή στο παρελθόν, συνήθως, σε αυτές τις καταστάσεις βγαίνατε εσείς νικητές.

«Όχι δεν θεωρώ πως ήταν θέμα τύχης. Ήταν καθαρά θέμα καθαρού μυαλού και αποφάσεων».

-Για την περίφημη τελευταία φάση; Στο τέλος κάνεις φάουλ και έχεις την κατοχή για επίθεση ή παίζεις άμυνα;

«Είναι το αιώνιο δίλημμα στο μπάσκετ, αλλά δεν μπορεί να στο απαντήσει κανείς. Πάντα κρίνεσαι εκ του αποτελέσματος. Για εμένα σε αυτή τη φάση δεν υπάρχει ούτε σωστό, ούτε λάθος. Ίσως βέβαια με το μομέντουμ του παιχνιδιού, αναλόγως με το πώς κυλάει, να μπορείς να αποφασίσεις για κάποια πράγματα, για την απόφαση που θα πάρεις. Γίνεται μεγάλη κουβέντα, αλλά για εμένα δεν υπάρχει σωστό ή λάθος».

-Πώς σου φάνηκε η ατμόσφαιρα στις εξέδρες;

«Ένας πολύ μεγάλος λόγος που η στεναχώρια είναι μεγάλη, είναι και επειδή ο κόσμος μας γέμισε σχεδόν όλο το γήπεδο. Η ατμόσφαιρα ήταν εκπληκτική. Ξέρω πολλά παιδιά που έκαναν μεγάλες θυσίες για να έρθουν. Από όλα τα μέρη της Ελλάδας. Παιδιά που θυσίασαν χρήματα, διακοπές, απλά για να έρθουν να δουν την ομάδα τους. Μακάρι η ομάδα να επιστρέψει και του χρόνου στο Final-Four και να στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης. Ο Ολυμπιακός διαθέτει έναν πάρα πολύ καλό κορμό. Για αρχή όμως να πάρουμε το πρωτάθλημα στην Ελλάδα».

-Τελευταίο Νταμπλ του Ολυμπιακού στην Ελλάδα ήταν το 1997. Ώρα να το καταφέρει φέτος με την κατάκτηση του πρωταθλήματος;

«Αυτός είναι ο τεράστιος στόχος μας. Έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε. Όλοι μας θα παλέψουμε να πάρουμε το πρωτάθλημα και να κατακτήσουμε το Νταμπλ. Όλη η συγκέντρωσή μας, πλέον, πηγαίνει εκεί».