Παπανικολάου: «Ο Σάσα έκανε την καλύτερη άμυνα που γινόταν»

Ο Παπανικολάου αναφέρθηκε στην τελευταία φάση του ημιτελικού ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Εφές, αλλά και στην άμυνα που έπαιξε ο Βεζένκοφ στον Μίτσιτς.

Παπανικολάου: «Ο Σάσα έκανε την καλύτερη άμυνα που γινόταν»

Ο Κώστας Παπανικολάου ήταν φανερά πικραμένος για την ήττα στον ημιτελικό. Με τον Ολυμπιακό κέρδιζε πάντα τους ημιτελικούς στα Final-Four και το συναίσθημα του είναι πρωτόγνωρο. Ο Έλληνας φόργουορντ αναφέρθηκε στο γεγονός, ενώ στις δηλώσεις του υπερασπίστηκε τον Σάσα Βεζένκοφ.

Συγκεκριμένα, σχολίασε τα εξής: «Στεναχώρια μεγάλη αυτή η ήττα. Θέλαμε να ικανοποιήσουμε τον κόσμο μας, αλλά δεν τα καταφέραμε. Στο παρελθόν πολλές φορές κερδίζαμε εμείς έτσι. Με μεγάλα σουτ στο τελευταίο δεκάλεπτο, με καλάθια στην εκπνοή. Συνήθως ήμασταν εμείς σε αυτή τη θέση, αλλά τώρα βρεθήκαμε στην άλλη πλευρά. Έτσι είναι όμως το μπάσκετ.

Για την τελευταία φάση μπορείς να πεις πολλά πράγματα, αλλά εκείνη τη στιγμή αποφασίζεις αυτό που πιστεύεις πως είναι καλύτερο για την ομάδα σου. Πήγαμε στην άμυνα και θεωρώ πως ο Σάσα λειτούργησε όσο καλύτερα μπορούσε.

Έκλεισε το δεξί ντράιβ στον Μίτσιτς που είναι το καλό του. Τον πήγε στα αριστερά. Ο Μίτσιτς πήγε για ένα μεγάλο και δύσκολο σουτ, ο Σάσα έκανε ό,τι έπρεπε, αλλά το σουτ μπήκε. Είναι παίκτης μεγάλης κλάσης ο Μίτσιτς και έχει βάλει παρόμοια μεγάλα σουτ»