Ολυμπιακός... από αουτσάιντερ, φαβορί και το δίλημμα του φάουλ στην τελευταία επίθεση

Ο Ολυμπιακός επέλεξε το ατού του και τον πλήγωσε. Δεν τον βοήθησε πνευματικά ότι μεταμορφώθηκε από αουτσάιντερ σε φαβορί

Ολυμπιακός... από αουτσάιντερ, φαβορί και το δίλημμα του φάουλ στην τελευταία επίθεση

Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε μία εξαιρετική σεζόν στην EuroLeague, κατάφερε να φτάσει στις τέσσερις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης, όπου ηττήθηκε από την Εφές και έμεινε εκτός τελικού.

Παρά τη δεδομένη στεναχώρια που υπάρχει μεταξύ των φίλων των Πειραιωτών, δεν μπορεί κανείς να μην παραδεχτεί ότι η σεζόν για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, η οποία επέστρεψε στο Final Four μετά από πέντε χρόνια και έφτασε μία «ανάσα» από την επιστροφή της στον τελικό, κρίνεται επιτυχημένη.

Το ματς κρίθηκε στις λεπτομέρειες και θα μπορούσε κάλλιστα να πάει στον Ολυμπιακό και όχι στην περσινή πρωταθλήτρια Ευρώπης. Αν ο Ολυμπιακός ήταν λίγο πιο εύστοχος στις βολές ή σε μερικά από τα ελεύθερα τρίποντα που έχασε, ίσως η ιστορία να ήταν διαφορετική.

Το μεγαλύτερο «αν» πάντως αυτού του ημιτελικού ήταν το αν έπρεπε ο Ολυμπιακός να κάνει φάουλ στο τέλος και να μην αφήσει την τελευταία φάση στην Εφές. Οι «ερυθρόλευκοι» επέλεξαν να μην κάνουν φάουλ και, κρίνοντας καθαρά βάσει αποτελέσματος, δεν δικαιώθηκαν.

Είναι κατανοητή η επιλογή να μην δώσεις δύο βολές σε ένα παίκτη σαν τον Μίτσιτς (άσχετα που σήμερα έχασε και ο ίδιος αρκετές για την κλάση του) και να ρισκάρεις ένα δύσκολο σουτ, την ώρα που η μπάλα είναι πιο βαριά από ποτέ.

Όμως, είναι καλύτερο πάντα να έχεις τον τελευταίο λόγο στην επίθεση παρά στην άμυνα σε ένα νοκ άουτ παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός εντέλει επέλεξε να παίξει με το ατού του όλη την φετινή χρονιά και αυτό δυστυχώς τον πλήγωσε.

Κάτι άλλο που επίσης ήταν φανερό ήταν ότι οι Πειραιώτες έδειχναν να έχουν μεγαλύτερη πίεση από την πρωταθλήτρια Ευρώπης Εφές. Παρά το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός ξεκίνησε ως αουτσάιντερ του τουρνουά, λίγο οι βραβεύσεις της EuroLeague, λίγο η πεποίθηση ότι αυτή η κούπα ήταν «γραφτό» να καταλήξει στον Πειραιά λόγω Βελιγραδίου, έφερε ξαφνικά τους «ερυθρόλευκους» σε θέση φαβορί, κάτι που τελικά δεν τους βοήθησε πνευματικά...

Σε κάθε περίπτωση, δεν πρέπει να χάνουμε τη μεγάλη εικόνα για αυτόν τον φοβερό Ολυμπιακό. Δεν χρειάζεται ισοπέδωση γι' αυτήν την ομάδα. Έχει όλο το μέλλον μπροστά της. Τα καλύτερα έρχονται...