Ολυμπιακός: Έτοιμος για την πρόκριση στον τελικό (vid)

Ο Ολυμπιακός έκανε την τελευταία του προπόνηση ενόψει Εφές - Πανέτοιμοι, υγιείς και αποφασισμένοι οι Πειραιώτες για την πρόκριση στον τελικό. 

Ολυμπιακός: Έτοιμος για την πρόκριση στον τελικό (vid)

O Oλυμπιακός ολοκλήρωσε την προετοιμασία του για τον ημιτελικό της Πέμπτης (19/5, 19:00) κόντρα στην Αναντολού Εφές. Οι Πειραιώτες έχουν ραντεβού με την ιστορία τους. Στόχος να λάβουν μέρος στον πέμπτο σερί τελικό τους στα χρονικά της EuroLeague. Το 2010, το 2012, το 2013, το 2015 και το 2017, επικράτησαν ισάριθμες φορές απέναντι στους αντιπάλους τους. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν αντιμετωπίζουν αγωνιστικά προβλήματα και θα παρουσιαστούν πανέτοιμοι απέναντι στους Τούρκους.

Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού μελέτησαν τα παιχνίδια της προημιτελικής σειράς ανάμεσα στην Εφές και την Αρμάνι Μιλάνο, παρακολούθησαν και τα δύο μεταξύ τους παιχνίδια και έβγαλαν σημαντικά συμπεράσματα. Αν υπάρχει κάτι που τονίζει κυρίως ο Γιώργος Μπαρτζώκας στους παίκτες του, είναι να περιορίσουν στο ελάχιστο τα λάθη τους. Να έχουν καλή κυκλοφορία της μπάλας, να παίρνουν σωστές αποφάσεις και να περιορίσουν τα λάθη τους. Γιατί οι Τούρκοι είναι ομάδα που τιμωρεί κάθε λάθος του αντιπάλου και αν τρέξει στον αιφνιδιασμό και βρει ρυθμό στην επίθεση, δύσκολα τη σταματάς.

Ο Ολυμπιακός θα επιδιώξει να κάνει το παιχνίδι του. Να πιέσει στην άμυνα, να βάλει χέρια πάνω στη μπάλα και να βγάλει σκληράδα σε κάθε διεκδικούμενη μπάλα. Καλή κυκλοφορία της μπάλας, τρανζίσον παιχνίδι σε κάθε ευκαιρία, ενώ θα ελπίζει να έχει καλό σουτ και από την περιφέρεια. Αυτά τα παιχνίδια, όμως, είναι και ματς προσωπικοτήτων. Είναι παιχνίδια που η κάθε κατοχή θα... καίει και οι παίκτες-πρωταγωνιστές θα χρειαστεί να κάνουν το βήμα μπροστά. Ακόμη, όμως, και αν ο αντίπαλος καταφέρει να περιορίσει τους Σλούκα, Βεζένκοφ ή Ντόρσεϊ, θα χρειαστεί και οι υπόλοιποι να παρουσιαστούν πανέτοιμοι.

Στον Ολυμπιακό υπάρχει μεγάλο κίνητρο και δίψα για διάκριση. Και άπαντες ανυπομονούν να παρουσιαστούν στο γήπεδο, βλέποντας τις εξέδρες να είναι κατακόκκινες. Όπως δήλωσε και ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ενημερώθηκε πως στο γήπεδο αναμένεται να βρεθούν περίπου 10.000 φίλαθλοι, ενώ του προκάλεσε εντύπωση το γεγονός πως τα σύνορα γέμισαν από κίνηση, καθώς υπάρχουν εκατοντάδες που ταξιδεύουν για το Βελιγράδι με αυτοκίνητα.