Σπανούλης: «Θέλω να πάρει το τρόπαιο ο Ολυμπιακός»

Ο Βασίλης Σπανούλης θα στέλνει τη θετική του ενέργεια στον αυριανό ημιτελικό (19/5) με την Εφές. 

Σπανούλης: «Θέλω να πάρει το τρόπαιο ο Ολυμπιακός»

Έτοιμο χαρακτήρισε τον Ολυμπιακό και τους παίκτες του ο Βασίλης Σπανούλης. Ο εμβληματικός αρχηγός των «ερυθρόλευκων» τόνισε πως θέλει να δει τους Πειραιώτες να σηκώνουν το τρόπαιο και ξεκαθάρισε πως ο πιο συγκεντρωμένος θα πάρει το εισιτήριο για τον τελικό του Final Four.

Αρχικά, για το Next Generation Tournament, ο Βασίλης Σπανούλης είπε στην κάμερα της Nova: «Αν αφήσει κάνα λεπτό να πέσει κάτω θα... κουτουλάμε εδώ. Εγώ είμαι δίπλα στα παιδιά και όταν τους φωνάζω το κάνω για το καλό τους. Μπορώ να καταλάβω τι πρέπει να διορθώσουν για να φτάσουν εκεί που μπορούν. Προσπαθώ να κάνω το καλύτερο για τα παιδιά, προσπαθούμε να γίνουμε ομάδα. Δεν είναι και το πιο εύκολο, αλλά προσπαθώ να το διασκεδάσω. Ήθελα να ηρεμήσουν, έχουν και άγχος».

Για τις οδηγίες προς τους παίκτες του: «Αν καθίσω, άστο... Κάθεσαι όταν έχεις μια δική σου ομάδα, έχεις αυτοπεποίθηση και είσαι πιο χαλαρός. Εδώ θέλει καθοδήγηση».

Για το Final 4: «Δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός, είμαι με τον Ολυμπιακό και θέλω να κερδίσει. Δεν είναι κλισέ ότι ο κάθε ένας έχει 25%. Ο πιο τυχερός και πιο συγκεντρωμένος θα πάρει το παιχνίδι. Είμαι με τον Ολυμπιακό, το ξέρουν όλοι αυτό, θέλω να πάρει το τρόπαιο».

Για το πόσο έτοιμοι είναι οι «ερυθρόλευκοι»: «Μέχρι τα playoffs πρέπει να ανέβεις ένα επίπεδο. Μετά ανεβαίνεις άλλο ένα επίπεδο μέχρι το Final Four. Από τον ημιτελικό στον τελικό είναι οι top παίκτες. Αυτό το έχει ο Ολυμπιακός. Ελπίζω να βγουν μπροστά τα παιδιά».

Για τη δική του παρουσία στην κορυφαία τετράδα, αλλά και τον MVP του Ολυμπιακού φέτος: «Δεν θέλω να μιλάω για εμένα, τα παιδιά έχουν κάνει φοβερή δουλειά. Δεν θέλω να κάνω συγκρίσεις. Τους εύχομαι να είναι συγκεντρωμένοι, για να κερδίσουμε τον ημιτελικό. Είναι πολλά παιδιά. Ο Σάσα ήταν εκπληκτικός, όπως και ο Σλούκας. Ο Παπανικολάου είναι πάντα βαρόμετρο. Ο Γουόκαπ και ο Φαλ έκαναν καλή δουλειά. Όλοι έχουν τον ρόλο τους».

Για τις συμβουλές που θα δώσει: «Τις συμβουλές τις έχω δώσει ήδη, τις έχουν κρατήσει τα παιδιά. Τα παιδιά είναι έτοιμα, το απέδειξαν αυτό. Είναι ικανότατα».