Ο Ολυμπιακός σάρωσε στα βραβεία στο Βελιγράδι, ώρα να σαρώσει και στο παρκέ!

Το παρασκήνιο από τις βραβεύσεις στο Βελιγράδι - Σλούκας, Βεζένκοφ και Μπαρτζώκας στην ελίτ της διοργάνωσης - Ώρα πλέον για πρόκριση στον τελικό!

Ο Ολυμπιακός σάρωσε στα βραβεία στο Βελιγράδι, ώρα να σαρώσει και στο παρκέ!

Ο Ολυμπιακός θα λέγαμε πως ήταν ο μεγάλος κερδισμένος στα βραβεία της EuroLeague. Η ομάδα του Πειραιά είχε έναν μεγάλο νικητή σε όλες τις κατηγορίες. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας αναδείχθηκε στον προπονητή της χρονιάς, κάτι που μέχρι πρότινος δεν ήταν γνωστό. Οι άνθρωποι της διοργάνωσης επιβράβευσαν τον Έλληνα τεχνικό για τη φετινή δουλειά του, καθώς οδήγησε μία ομάδα με μικρό μπάτζετ έως και το Final-Four της διοργάνωσης, τερματίζοντας νωρίτερα και στη δεύτερη θέση της κατάταξης. Οι "ερυθρόλευκοι" φέτος έχουν παίξει εξαιρετικό μπάσκετ, συνδυάζοντας την ουσία με το θέαμα στο παιχνίδι τους. Ήταν ώρα να επιβραβευτεί η δουλειά του.

Ο Έλληνας τεχνικός κατέκτησε το συγκεκριμένο τρόπαιο για δεύτερη φορά στην καριέρα του. Είχαμε όλοι μία προαίσθηση πως θα το έπαιρνε εκείνος το βραβείο. Όχι μόνο επειδή έκανε εξαιρετική δουλειά φέτος, αλλά και επειδή κλήθηκε να δώσει το βραβείο η σύζυγος του Ντούσαν Ίβκοβιτς. Μία όμορφη κίνηση, αλλά και συγκινητική στιγμή, με τον κόσμο στην αίθουσα να δίνει ένα δυνατό χειροκρότημα.

Ο Σάσα Βεζένκοφ έλαβε για πρώτη φορά στην καριέρα του το βραβείο για το μέλος της κορυφαίας πεντάδας στη διοργάνωση. Μία μεγάλη επιβράβευση για τον Βούλγαρο φόργουορντ, ο οποίος επιβραβεύτηκε τόσο για τη σκληρή δουλειά του τα τελευταία χρόνια, όσο και από τη μεγάλη αγωνιστική του εξέλιξη, ειδικά φέτος. Τον καταχειροκρότησε ο Γιώργος Μπαρτζώκας καθώς σηκώθηκε, ρίχνοντάς του και ένα μεγάλο χαμόγελο. Άλλωστε, σε ένα σημαντικό βαθμό, έχει βάλει και εκείνος το χεράκι του στην αγωνιστική πρόοδο του Βεζένκοφ.

Ο Κώστας Σλούκας από την πλευρά του παρέλαβε δύο βραβεία. Αυτό της δεύτερης καλύτερης πεντάδας στη διοργάνωση και εκείνο για τη φάση της χρονιάς στην EuroLeague. Ποια ήταν αυτή; Μα φυσικά το μεγάλο και καθοριστικό του τρίποντο στην εκπνοή στο ΣΕΦ απέναντι στην Εφές. Το έβλεπε στο μόνιτορ ο Εργκίν Αταμάν και χαμογέλασε αμήχανα. Λέτε να χρειαστεί να πάρει πάνω του ένα παρόμοιο σουτ στον ημιτελικό απέναντι στους Τούρκους; Το σίγουρο είναι πως δεν θα φοβηθεί, ούτε και θα διστάσει να πάρει την προσπάθεια.

Στον Ολυμπιακό αποχώρησαν από την αίθουσα περήφανοι και ικανοποιημένοι για τους πρωταγωνιστές τους, για την ομάδα τους, αλλά πλέον θέλουν να τα αφήσουν όλα αυτά πίσω. Απόλυτη συγκέντρωση πλέον για τον ημιτελικό κόντρα στην Εφές. Υπάρχει αυτοπεποίθηση και σιγουριά για τις δυνατότητές τους. Η Εφές είναι κάτοχος του τίτλου, αλλά παράλληλα και η ομάδα που ενδεχομένως και να μπαίνει σε ένα τέλος εποχής. Αντιθέτως, όμως, οι ανανεωμένοι ερυθρόλευκοι του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι αυτοί που έρχονται. Έχουν το μομέντουμ, το κίνητρο, τη «δίψα» για διάκριση.