Oλυμπιακός: Ο κομβικός ρόλος του Ουόκαπ με Εφές

Το αγωνιστικό ξεπέταγμα του Τόμας Ουόκαπ στα playoffs με τη Μονακό και ο κομβικός του ρόλος ενόψει του ημιτελικού με την Εφές. 

Oλυμπιακός: Ο κομβικός ρόλος του Ουόκαπ με Εφές

Στον Ολυμπιακό έχουν να λένε πως ο Τόμας Ουόκαπ έχει ταιριάξει στο dna, αλλά και στη φιλοσοφία της ομάδας. Παίκτης-μαχητής, δουλευταράς, που παίζει για την ομάδα, για τον διπλανό του. Ένας μπασκετμπολίστας που δίνει το 100% στην άμυνα, που παθιάζεται, αλλά που έχει δείξει μεγάλη βελτίωση τόσο στη δημιουργία, όσο και στην επίθεση.

Είχε δεχτεί κριτική για ένα κακά εκτελεσμένο τρίποντο στη Μαδρίτη κόντρα στη Ρεάλ. Το γεγονός ελαφρώς τον επηρέασε, αλλά κυρίως τον πείσμωσε ώστε να γίνει ακόμη καλύτερος. Ο Κώστας Σλούκας ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής των playoffs κόντρα στην Μονακό, αλλά ο κρυφός MVP ήταν ο Τεξανός πλέι-μέικερ.

Ολοκλήρωσε τη σειρά έχοντας 11.2 πόντους, με 75% στα δίποντα (9/12), 43.5% στα τρίποντα (10/23), συν 3.4 ασίστ και 1.2 κλεψίματα. Έβγαλε επιβλητικές άμυνες, έτρεξε στον αιφνιδιασμό, έβαλε μεγάλα σουτ, ενώ υπήρξαν και στιγμές που με σερί δικούς του πόντους άλλαξε το μομέντουμ του αγώνα.

Κόντρα στην Εφές, όμως, ο Αμερικανός «εξολοθρευτής» θα χρειαστεί να βγάλει εις πέρας τις αμυντικές του αρμοδιότητες. Θα αναλάβει κυρίως τον Βασίλιε Μίτσιτς και το ζητούμενο είναι να περιορίσει τον σπουδαίο Σέρβο γκαρντ, ο οποίος βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Υπενθυμίζεται πως ματς Ολυμπιακός - Εφές στο ΣΕΦ ο Τόμας Ουόκαπ δεν είχε παίξει λόγω μυϊκού σπασμού, αλλά οι Πειραιώτες είχαν πάρει τη νίκη.

Ο ρόλος του θα είναι κομβικός στην εξέλιξη της αναμέτρησης. Αν παρουσιαστεί σκληρός στην άμυνα, συνεπής στη δημιουργία και διατηρήσει το αξιόπιστό του τρίποντο από την περιφέρεια, ο Ολυμπιακός θα έχει κάνει ένα σημαντικό βήμα για την πρόκριση στον τελικό.