Ολυμπιακός: Η υποδοχή των Σέρβων στο αεροδρόμιο και η συμβουλή από Σλούκα, Παπανικολάου, Πρίντεζη

Το ταξίδι στο Βελιγράδι, η ηρεμία του Γιώργου Μπαρτζώκα, η άνεση του Σλούκα, αλλά και η αυτοπεποίθηση των παικτών ώστε να αφήσουν το στίγμα τους στο Final-Four του Βελιγραδίου. 

Ολυμπιακός: Η υποδοχή των Σέρβων στο αεροδρόμιο και η συμβουλή από Σλούκα, Παπανικολάου, Πρίντεζη

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε στο Βελιγράδι. Στο αεροδρόμιο της χώρας υπάρχουν διαφημιστικά για το Final-Four της EuroLeague. Η Σερβία ζει και αναπνέει για το μπάσκετ και όλοι αναμένουν με ενδιαφέρον το γεγονός. Οι Σέρβοι στο αεροδρόμιο μας υποδέχτηκαν με χαμόγελα, κάποιοι μας καλωσόρισαν με σπαστά ελληνικά, ενώ άλλοι μας φώναζαν «Ολυμπιακός».

Παλαβός καιρός στο Βελιγράδι. Ενώ φτάσαμε με ζέστη, Λίγο μετά την άφιξη της αποστολής, ξέσπασε δυνατή μπόρα στη σερβική πρωτεύουσα, με τον καθένα να παίρνει τον δρόμο προς το ξενοδοχείο του. Η ομάδα του Ολυμπιακού είναι ήδη πετυχημένη, αλλά ταυτόχρονα και... διψασμένη για να καταφέρει το κάτι παραπάνω.

Οι Πειραιώτες ταξίδεψαν σεμνά και ταπεινά, αλλά έχουν και αυτοπεποίθηση πως στο Βελιγράδι μπορούν να κάνουν κάτι καλό. Θέλουν να αφήσουν το στίγμα τους στο τουρνουά. Θεωρητικά οι "ερυθρόλευκοι" είναι το αουτσάιντερ της διοργάνωσης (τουλάχιστον από θέμα μπάτζετ), αλλά ας μη ξεχνάμε πως πρόκειται για την ομάδα που τερμάτισε στη 2η θέση της κατάταξης, για ένα σύνολο που έχει παίξει εξαιρετικό μπάσκετ φέτος, αλλά και που έχει κερδίσει όλες τις ομάδες που θα λάβουν μέρος στο Final-Four.

Ο Κώστας Σλούκας νιώθει σαν το... σπίτι του, καθώς πρόκειται να λάβει μέρος στο 10ο συνολικά Final-Four της καριέρας του, αλλά στο 8ο που θα έχει ενεργό χρόνο συμμετοχής. Έχει τεράστια εμπειρία από το τουρνουά και στο αεροπλάνο ήταν ίσως ο πιο χαλαρός, αλλά και ο πιο ευδιάθετος. Σηκώθηκε αρκετές φορές στο αεροπλάνο, κρατώντας αγκαλιά την κόρη του, ενώ συχνά-πυκνά έπιανε κουβέντα με τους περισσότερους στην πτήση.

Όσοι θα παίξουν για πρώτη φορά, φάνηκαν ελαφρώς σφιγμένοι. Είναι βλέπετε και η ανυπομονησία, αλλά και η πρόκληση του να λάβουν μέρος σε ένα Final-Four. Πρίντεζης, Παπανικολάου και Σλούκας τους έχουν τονίσει «να το ευχαριστηθείτε», προσπαθώντας να τους αποβάλουν την πίεση.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ήταν αρκετά ήρεμος και συζητούσε κατά κύριο λόγο μαζί με τους συνεργάτες του. Έχει εμπιστοσύνη στην ομάδα του και ξέρει πως αν το συγκρότημά του παίξει μπάσκετ στο επίπεδο που ξέρει, θα φτάσει ψηλά.